Thijs van Zutphen – Lijst Blanco

U bent hier:
Thijs van Zutphen op het sportpark bij VV Nijnsel, de sportvereniging waar hij sinds zijn vierde jaar lid van is.

Thijs van Zutphen op het sportpark bij VV Nijnsel, de sportvereniging waar hij sinds zijn vierde jaar lid van is. “Sportverenigingen zijn van onmisbare waarde voor iedere kern. Zij zorgen er voor dat een gemeenschap een gemeenschap blijft. Daar moeten we trots op zijn.”

Thijs van Zutphen uit Nijnsel is fractievoorzitter van Lijst Blanco. Hij neemt zijn taak als  raadslid zeer serieus. Thijs is zich bewust van de verantwoordelijkheid die daaraan verbonden is.

Hij bereidt zich goed voor op vergaderingen.  “Dat kost af en toe veel tijd maar het is zeker de moeite waard.”

Nieuwe Partij

De partij Lijst Blanco is vorig jaar opgericht. Thijs vond dat de fusiegemeente ‘vers bloed’ nodig had en daarom begon hij met Lijst Blanco. “Een nieuwe gemeente biedt veel kansen”, betoogt Thijs. “Maar dan moeten we niet op dezelfde manier doorgaan zoals gebruikelijk was in de drie voormalige gemeenten. We willen op een nieuwe, frisse manier van Meierijstad een succes maken.”

Eervol

Thijs vindt het een eer om lid te zijn van de gemeenteraad. ”Het is bijzonder dat je als raadslid mee mag praten over zaken zoals subsidies voor (sport) verenigingen, de zorg in de gemeente en huisvesting van basisscholen. Het is leuk dat je invloed kunt uitoefenen op je directe leefomgeving.”

Speciale aandacht

Het grondbeleid heeft de speciale aandacht van Lijst Blanco. “Het is nodig dat we als gemeente er voor zorgen dat in de verschillende kernen grond beschikbaar is om te bouwen, zodat een ieder die in zijn of haar kern wil blijven wonen, daar ook de mogelijkheden toe heeft. We moeten voorkomen dat inwoners vertrekken en voorzieningen in het gedrang komen.”

Tip

Voor politiek geïnteresseerde burgers heeft Thijs nog een tip: “Kom een keer langs bij een raadsvergadering, kijk welke partij bij je past en bezoek een fractievergadering. Zo leer je het raadswerk op een laagdrempelige manier kennen. Onze fractievergaderingen zijn in ieder geval openbaar, dus komt gerust langs!”

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?