Keurmerk Veilig Ondernemen

U bent hier:

Een onveilige omgeving zorgt voor veel schade en overlast en kan ‘het ondernemen’ behoorlijk in de weg zitten.

Keurmerk Veilig Ondernemen

Om een veilige bedrijfsomgeving te waarborgen, is het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) ontwikkeld. Het KVO helpt de betrokken partijen gezamenlijk afspraken te maken om overlast, criminaliteit en onderhoud aan te pakken. Met maatregelen zoals (overval)preventietrainingen, betere openbare verlichting, georganiseerd toezicht en brandpreventie zorgen de partijen voor een schoon, goed onderhouden en veiligere omgeving.

Werkgroep KVO

In de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen maken ondernemers samen met de gemeente, politie en brandweer en eventuele andere partijen afspraken om overlast, criminaliteit en onderhoud en beheer op het bedrijventerrein aan te pakken. Het doel is ervoor te zorgen dat bedrijven zich in een veilige omgeving bevinden. In gebieden die het certificaat hebben behaald hebben ondernemers er aan gewerkt om de omgeving veilig te maken en te houden.

Keurmerk

Doel van de KVO werkgroep is om het keurmerk Veilig Ondernemen Continu Samenwerken te verlengen en te borgen. Het KVO-certificaat kan worden behaald als door samenwerking van de partijen (ondernemers, gemeente, politie en brandweer) kan worden aangetoond dat ze gezamenlijk effectieve en structurele maatregelen hebben getroffen om de veiligheid te waarborgen.

De werkgroep komt een aantal keer per jaar bij elkaar o.a. met een gezamenlijke schouw. Om de situatie van de bedrijventerreinen op het gebied van Schoon, heel & veilig voor de hercertificering te onderzoeken is gebruik gemaakt van verschillende informatiebronnen:

  • Enquête resultaten;
  • Incidentencijfers en meldingenoverzichten van Gemeente, Politie en Brandweer; 
  • Evaluatieverslagen van gemeente, politie, brandweer en ondernemers van bedrijventerreinen.

Uitreiking certificaat KVO werkgroep Schijndel

Uitreiking certifiaaat KVO werkgroep Schijndel

Uitreiking certificaat KVO werkgroep Veghel - Erp

Uitreiking certificaat KVO werkgroep Veghel - Erp

Meer informatie

Meer informatie over het Keurmerk Veilig Ondernemen

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?