Nieuws

U bent hier:
 • Meierijstad bruist in juni van de amateurkunst

  (14-05-2018)

  Meierijstad staat samen met 200 andere gemeenten in de maand juni in het teken van de amateurkunsten via de landelijke iktoon-campagne. Er staan volop culturele activiteiten gepland en kan iedereen genieten van alle prachtige kunsten uit de regio.

  Meer info
 • Voorbereiding nieuwbouw school Nijnsel kan van start

  (08-05-2018)

  Vandaag tekenden Stichting voor Katholiek Onderwijs Sint-Oedenrode (SKOSO) en gemeente Meierijstad een samenwerkingsovereenkomst voor de vervangende nieuwbouw van de basisschool in Nijnsel. Hiermee kan de voorbereiding voor de bouw beginnen. De eerste stap daarbij is de selectie van een architect.

  Meer info
 • Parkeersituatie is gewijzigd op de Markt Veghel

  (07-05-2018)

  Binnenkort is de herinrichting van de Markt in Veghel gereed. De Markt heeft een nieuw gezicht gekregen, met een uitstraling die past bij het hart van het centrum. Het nieuwe plein biedt veel ruimte aan diverse kleine en grote evenementen. Met de herinrichting is ook de parkeersituatie gewijzigd. De plekken waar geparkeerd mag worden zijn gemarkeerd met aluminium ‘punaises’. De komende week zullen onze handhavers extra controleren op fout parkeren en waarschuwingen geven. Vanaf volgende week loopt de foutparkeerder risico op een boete.

  Op bijgaande tekening zijn de parkeerplaatsen blauw gemarkeerd.

 • Meierijstad biedt sportproeflessen aan voor mensen met een beperking

  (30-04-2018)

  Gemeente Meierijstad, sportloket Uniek Sporten en zorginstelling Dichterbij zijn gestart met een proef om mensen met een beperking te helpen zoeken naar de sport die bij hen past. Zo willen zij de drempel verlagen om kennis te maken met het sportaanbod binnen de gemeente en bewegen voor iedereen mogelijk maken.

  Meer info
 • Renovatie sportpark de Neul Sint-Oedenrode van start gegaan

  (30-04-2018)

  Vandaag is de renovatie van start gegaan van sportpark de Neul. Wethouder Coby van der Pas nam plaats in de graafmachine en gaf daarmee het startsein voor de grootschalige renovatie, samen met bestuurder Jac Hendriks van Waterschap de Dommel en Wim van Meijl, voorzitter van voetbalvereniging Rhode. Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad een uitvoeringskrediet beschikbaar heeft gesteld van €1.900.000,- voor de renovatie van sportpark de Neul in Sint-Oedenrode.

       Meer info

 • Lintjesregen in Meierijstad 2018

  (26-04-2018)

  Vanochtend speldde burgemeester Kees van Rooij bij 18 inwoners van Meierijstad een Koninklijke onderscheiding op. Deze mensen ontvingen hun onderscheiding voor het vele vrijwilligerswerk dat zij doen. Van harte gefeliciteerd!

                                                     
  M.T.A. (Marijke) Aspert-Vrensen (1944) Schijndel,
  F.J. (Fokke-Jan) Blom (1947), Zijtaart,
  C.M. (Toos) Deneer – Bierkens (1940), Schijndel,
  C.M. (Christien) van Helvoirt-Van Eert (1944), Zijtaart,
  A. (Nol) van der Heijden (1950), Schijndel,
  W.A. (Willy) Kastelijn-Toelen (1942), Schijndel,
  G.M.P. (Gerard) van Kol (1949), Boerdonk,
  P.M.M.H. (Pieter) van de Laar (1962), Veghel,
  A.H. (Ad) Langenhuijsen (1937), Schijndel,
  L.J.M. (Beppie) Nikkelen-Van den Tillart (1942), Zijtaart,
  M.A.M. (Tiny) van den Oetelaar-van Alebeek (1939), Schijndel,
  H.P.M. (Harry) van Oorschodt (1951), Sint-Oedenrode,
  M.M. (Margriet) van Rosmalen-Toebast (1947), Veghel,
  W.A. (Willem) Steenbakkers (1954), Eerde,
  A.A.M. (Ambro) van Stratum (1943), Veghel,
  H.L. (Riek) Vogels - van Liempd (1945), Schijndel,
  A.G. (Annie) van de Wijdeven-van de Wetering (1937), Schijndel,
  C.R.A.M. (Ineke) van IJzendoorn-Verheul (1947), Schijndel.

 • Voortgang aanleg carpoolplaats Sint-Oedenrode: 20m3 met asbest verontreinigde grond moet worden gesaneerd

  (25-04-2018)

  Medio maart 2018 zijn de werkzaamheden voor de aanleg van de carpoolplaats langs de Noordelijke Randweg (op de hoek met de Postdijk) te Sint-Oedenrode gestart. Daarbij is, vrij snel na aanvang, asbestverdacht materiaal aangetroffen.

  Meer info
 • Beursvloer Meierijstad levert 125 matches met een maatschappelijke waarde van € 257.466,- op

  (23-04-2018)

  De eerste Beursvloer Meierijstad trok op 17 april ruim 200 deelnemers naar ROC De Leijgraaf in Veghel. In de goed gevulde aula ontmoetten aanbieders en vragers van ondernemend en maatschappelijk Meierijstad elkaar en dit resulteerde in een schitterend resultaat van 125 matches. De maatschappelijke waarde van de vrijwilligersuren, materialen en expertise bedraagt € 257.466,-.

  Meer info
 • Mooi weer en graag samen willen fietsen? Leen gratis een duofiets!

  (23-04-2018)

  Wilt u graag fietsen met dit mooie weer of een dagje uit, een keer winkelen of op familiebezoek en zou u hiervoor gebruik willen maken van een gratis duofiets? Dat kan in Meierijstad op verschillende plaatsen. De duofiets is een vervoermiddel voor mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen en dit samen met een familielid, vriend(-in) of vrijwilliger willen doen.

  Meer info
 • Nieuwe aanpak begeleiding mensen met psychische kwetsbaarheden in eigen wijk of dorp

  (01-03-2018)

  Mensen met psychische kwetsbaarheden willen net als iedereen het liefst gewoon leven in hun eigen wijk of dorp. Om dat goed te begeleiden, zijn we bezig met een nieuwe aanpak.

  Meer info