Nieuws

U bent hier:
 • 6 oktober: Dag van de duurzaamheid in Meierijstad

  (13-09-2018)

  Op zaterdag 6 oktober 2018 is het dag van de Duurzaamheid in gemeente Meierijstad. Die dag kunnen inwoners en organisaties laten zien op welke manier zij werken aan duurzaamheid. Verschillende bedrijven en organisaties hebben zich al aangemeld en zetten hun deuren voor de inwoners van Meierijstad.

  Meer info
 • Denk mee op 3 oktober over de toekomst van Meierijstad!

  (13-09-2018)

  Graag nodigen wij inwoners en ondernemers van Meierijstad uit op 3 oktober a.s.om mee te denken over de toekomst van Meierijstad, meld u aan bij Lisette van der Swaluw lvanderswaluw@meierijstad.nl

  Meer info
 • Plannen om iets te organiseren rond de 75 jaar bevrijding van Brabant? Laat het ons weten!

  (05-09-2018)

  Bent u een inwoner, ondernemer of organisatie in Meierijstad en bent u bezig met een lezing, een tentoonstelling, een herdenking of een ander initiatief rondom de viering & herdenking van 75 jaar bevrijding in 2019? Of heeft u plannen of ideeën om hiermee aan de slag te gaan? Laat het ons weten!

  Meer info
 • Sjors Sportief weer van start in Meierijstad

  (04-09-2018)

  Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente ontvangen deze week weer het Sjors Sportief boekje.

  Meer info
 • Burgerinnovatiefonds

  (04-09-2018)

  Vanaf september 2018 kunnen inwoners uit de gemeente Meierijstad innovatieve ideeën en of ideeën op het terrein van participatie indienen. Het burgerinnovatiefonds is in het leven geroepen om waardevolle ideeën financieel te ondersteunen.

  Vraag via onderstaande knop online een bijdrage vanuit het burgerinnovatiefonds voor uw idee.

  Idee burgerinnovatiefonds indienen

  Meer info
 • Grootschalig onderhoud asfaltverharding Meierijstad

  (03-09-2018)

  In week 37 en 38 van maandag 10 september tot en met vrijdag 14 september en op donderdag 20 september wordt er grootschalig onderhoud uitgevoerd aan een aantal doorgaande wegen binnen Meierijstad.

  Meer info
 • 400 kilometer aan wandelroutes verbinden nu heel Meierijstad

  (31-08-2018)

  Gisteren reikte vrijwilliger Martien Verbakel de nieuwe wandelroutekaart van Meierijstad uit aan wethouder Coby van der Pas. Op deze nieuwe kaart zijn alle dorpen en kernen van  Meierijstad met wandelpaden verbonden; ruim 400 kilometer op één routekaart!

  Meer info
 • Ben je jong en wil je meedenken over Meierijstad?

  (31-08-2018) Meer info
 • 2019 – 75 jaar Brabant bevrijd

  (30-08-2018)

  Plannen om iets te organiseren rond de 75 jaar bevrijding van Brabant? Laat het ons weten!
  Bent u een inwoner, ondernemer of organisatie in Meierijstad en bent u bezig met een lezing, een tentoonstelling, een herdenking of een ander initiatief rondom de viering & herdenking van 75 jaar bevrijding in 2019? Of heeft u plannen of ideeën om hiermee aan de slag te gaan? Laat het ons weten!

  Meer info
 • Uitlenen ID-kaart is strafbaar feit

  (20-08-2018)

  De laatste tijd is er steeds meer sprake van identiteitsfraude door jongeren. Dit om alcohol te kunnen kopen of om een horecagelegenheid binnen te komen.

  Meer info
 • Persbericht 'Operatie Steenbreek'

  (20-08-2018)

  Operatie Steenbreek is een landelijke organisatie. Inwoners van Nederland via gemeenten en waterschappen enthousiasmeren en helpen voor meer groen in en om tuinen en buitenruimten is het doel. De negatieve gevolgen van verstening om te zetten in de positieve effecten van vergroening. Vanuit de Watersamenwerking As50+ zijn gemeente Bernheze, Boekel, Landerd, Meierijstad, Oss, Uden samen met Waterschap Aa en Maas aangesloten bij Operatie Steenbreek. Voor meer informatie ga naar: www.operatiesteenbreek.nl 

  Meer info
 • Maak kennis met armoede-ambassadeur: Mieke Bosch

  (14-08-2018)

  Graag stellen wij Mieke Bosch aan u voor. Mieke is de nieuwe armoede-ambassadeur in Meierijstad. Het Rijk geeft gemeenten extra middelen voor het signaleren en bestrijden van (onzichtbare) armoede. Meierijstad actualiseert met dit geld bestaande regelingen – en pakt nieuwe initiatieven op. Belangrijk initiatief is de aanstelling van een armoede-ambassadeur, voorlopig voor een periode van één jaar.

  Meer info
 • Aanbesteding beheer en exploitatie haven Veghel

  (31-07-2018)

  De gemeente Meijerstad is in het bezit van een havengebied met een passantenhaven, die is gelegen aan het Heilig Hartplein te Veghel. In deze passantenhaven overnachten jaarlijks circa 1000 boten gedurende het vaarseizoen dat elk jaar duurt van april tot en met oktober.  

  Meer info
 • Mooi weer ? Ga samen fietsen met een duofiets

  (23-04-2018)

  Wilt u graag fietsen met dit mooie weer of een dagje uit, een keer winkelen of op familiebezoek en zou u hiervoor gebruik willen maken van een duofiets? Dat kan in Meierijstad op verschillende plaatsen. De duofiets is een vervoermiddel voor mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen en dit samen met een familielid, vriend(-in) of vrijwilliger willen doen.

  Meer info