Allemaal aan de ton; Regentonactie (08-09-2020)

U bent hier:
Bloem mte druppels water

De actie loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2020

Ons klimaat verandert en dat is te merken. Steeds vaker hebben we te maken met enorme hoosbuien, hitte of een lange periode van droogte. Heftige buien veroorzaken vaak overlast: straten of kelders kunnen bijvoorbeeld onder water lopen. Maar je kunt ook zelf helpen om overlast te voorkomen. Hoe dan? Door mee te doen aan de regentonactie van 1 oktober tot en met 31 oktober.

Als gemeente nemen wij samen met de waterschappen veel maatregelen om de openbare ruimte klimaatbestendig te maken. We vervangen zoveel mogelijk stenen door groen waardoor water makkelijker de grond in kan. Ook de aanleg van twee systemen, één voor regenwater en één voor afvalwater, zorgt ervoor dat het riool minder snel overbelast raakt. Omdat het praktisch onmogelijk is om alle rioleringen aan te passen aan de grootst mogelijke regenbui zoeken we ook naar andere oplossingen. Zoals de aanleg van wadi’s en extra vijvers. Hier kunnen we weer water bufferen om een lange droogteperiode door te komen. We kunnen echter niet alleen voor alle aanpassingen zorgen: we hebben de hulp van onze inwoners hard nodig.

Plaats ook een regenton

Wanneer iedereen regenwater opvangt in een regenton, dan creëer je in eigen tuin wateropslag. Dit bespaart kostbaar drinkwater omdat plant en dier kunnen drinken van gezond en gratis hemelwater! Bovendien komt het water dat je opvangt niet extra in het riool terecht en hoeft dus niet meer onnodig gezuiverd te worden. Bedenk ook dat met minder tegels en meer groen in de tuin, het regenwater veel makkelijker in de grond kan zakken. Bovendien zorgt een groene omgeving voor meer koelte tijdens warme dagen en voor een beter leefomgeving voor vlinders, bijen en vogels.

Koop nu een ton met korting

Lever de kortingsbon in bij één van de deelnemende winkels en je krijgt van ons als gemeente direct € 20 korting op een regenton naar keuze (assortiment kan wisselen per deelnemende winkel). De deelnemende winkeliers doen daar zelf nog eens €10 korting bovenop voor de aanschaf van aanverwante artikelen zoals aansluitmateriaal of op de ton zelf. In de winkel staat aangegeven op welk(e) artikel(en) de €10 korting vanuit de winkelier van toepassing is. je kunt in Meierijstad terecht bij de volgende deelnemende winkels:

  • Intratuin, Heuvel 11 Veghel
  • Praxis, Poort van Veghel 4924 Veghel
  • Pets Place Boerenbond, Poort van Veghel 4992 Veghel
  • Handelsonderneming De Eekhoorn, Eekhoorn 9a Sint-Oedenrode
  • Karwei, Galvaniweg 26 Schijndel
  • Tuincentrum Krans, Schijndelseweg 65 Sint-Oedenrode
  • Tuincentrum en Hoveniersbedrijf Schel, Vijverweg 14a Schijndel

Kortingsbon regenton (jpg, 126 kB)

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?