Bouw kindcentrum Nijnsel bereikt hoogste punt (04-03-2021)

U bent hier:

Het nieuwe kindcentrum biedt straks plek aan een basisschool, een kinderdagverblijf en een gymzaal.

Op de foto staan wethouder Coby van der Pas en rechts op de foto Paul Meessen, directeur Skoso.Woensdag 3 maart 2021 hesen Paul Meessen, directeur-bestuurder van SKOSO, en wethouder Coby van der Pas de vlag. Daarmee markeerden zij, samen met bouwbedrijf Van Stiphout, het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw van het kindcentrum in Nijnsel.

Het nieuwe kindcentrum biedt straks plek aan een basisschool, een kinderdagverblijf en een gymzaal. Het nieuwe gebouw wordt, naar verwachting, voor de bouwvak opgeleverd. Het kan dan met de start van het nieuwe schooljaar in gebruik worden genomen. Voor die tijd wordt ook -samen met onder meer de kinderen - nog een nieuwe naam bedacht. Na de oplevering van het gebouw wordt het overige deel van het bestaande gebouw gesloopt en kan worden begonnen met de inrichting van het buitenterrein.

Paul Meessen, bestuur SKOSO: ‘Een mooie mijlpaal! We hadden dit graag groots gevierd met de leerkrachten en kinderen van de school en van kinderdagverblijf ‘De Verbinding’, maar vanwege de geldende coronamaatregelen werd hier in een klein gezelschap bij stil gestaan. We kunnen niet wachten om de nieuwe school in gebruik te nemen.’

Wethouder Coby van der Pas:’ Nijnsel heeft straks een kindcentrum dat voldoet aan de eisen van het hedendaagse onderwijs. Het gebouw voldoet met het frisse scholen principe dat is toegepast ook aan een gezond binnenklimaat. Omdat het daarnaast ook een energieneutraal gebouw wordt draagt het ook bij aan duurzaamheid. Deze nieuwe school betekent ook versterking van de leefbaarheid in Nijnsel. Een echte aanwinst voor Nijnsel en heel Meierijstad!’.

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?