"'Complimenten aan alle sportverenigingen in Meierijstad" (18-06-2020)

U bent hier:

Inmiddels kunnen de kinderen en jongeren al weer bijna twee maanden buiten sporten. Ook volwassenen kunnen sinds 11 mei weer buiten weer sporten en zwembaden zijn weer open.

Uiteraard met inachtneming van de maatregelen van het RIVM. Om sportaanbieders op weg te helpen heeft de gemeente Meierijstad in afstemming met de Sportraad Meierijstad een checklist en een lokaal protocol opgesteld. Inmiddels kan er in Meierijstad bij ruim 100 sportaanbieders weer gesport worden. Op 24 juni wordt door het kabinet besloten of ook de binnensporten weer aan de slag mogen en of sportkantines weer open mogen, beiden per 1 juli.

Jeroen de Boer van hockeyclub Geel-Zwart bekleedt samen met een groep bevlogen vrijwilligers de rol van corona-coördinator. Geel-Zwart was een van de eerste verenigingen die na het invullen van de checklist haar hockeytrainingen hervat heeft. Ook hebben zij hun accommodatie direct beschikbaar gesteld voor binnensportaanbieders. Reden genoeg voor wethouder sport Coby van der Pas om Geel-Zwart te bezoeken.

Wat de wethouder aantrof maakte indruk. Een vrijwilliger bij de poort die iedereen op een vriendelijke manier begroet en herinnert aan de richtlijnen, enthousiaste trainers die elkaar ondersteunen en herkenbare corona-verantwoordelijken die alles buiten het veld om in goede banen leiden. Een goed voorbeeld van een vereniging die op een verantwoorde manier sportactiviteiten aanbiedt aan haar leden, als ook geïnteresseerde niet-leden.

Coby van der Pas: ‘Het belang van sporten en bewegen voor onze inwoners is enorm groot. Complimenten voor Geel-Zwart, en zeker ook voor al die andere sportverenigingen en vrijwilligers die het mogelijk maken dat velen in Meierijstad weer kunnen sporten en bewegen’. 

Meer informatie over de gevolgen van de landelijke corona-aanpak voor sportaanbieders in Meierijstad, inclusief contactpersonen bij de gemeente, kunt u vinden op de website van de gemeente Meierijstad.


Foto: Wethouder Coby van der Pas met Jeroen de Boer van hockeyclub Geel-Zwart

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?