De dag van de Kindergemeenteraad (24-05-2019)

U bent hier:

Gemeente Meierijstad organiseert op 25 november de dag van de Kindergemeenteraad. Kinderen uit groep 7 en 8 mogen dan hun plan presenteren over het onderwerp klimaatverandering.

In Meierijstad zijn voor dit schooljaar 7 basisscholen aangemeld met in totaal meer dan 220 leerlingen. Het is aan de scholen om een leuk project te verzinnen waarmee hun klas kan bijdragen aan een goed klimaat. Aan het einde van de dag maakt burgemeester Van Rooij bekend welke school het beste idee heeft. Dit idee mag de school dan ook écht uitvoeren. Kinderen maken zo op een speelse manier kennis met de gemeente en met democratie.

Doel Kindergemeenteraad

Het project Kindergemeenteraad laat basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 zien hoe beleid tot stand komt gebaseerd op het principe ‘leren door ervaren’. Sinds 2006 zijn basisscholen verplicht actief burgerschap te bevorderen. Zo leren kinderen wat hun rechten zijn in een democratische samenleving en zijn ze op de hoogte van de Nederlandse staatsinrichting en de rol van de burger. Het opzetten van een Kindergemeenteraad is een manier om aan deze verplichting te voldoen.

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?