Digitale ontmoetingsplek over Brabants Bekenlandschap geopend (12-03-2020)

U bent hier:

Dit jaar komt de landschapstriënnale naar onze regio.

Een driejaarlijks, rondreizend festival waar het landschap wordt besproken en gevierd. Meierijstad geeft in dit triënnalejaar samen met partners extra aandacht aan het thema ‘Brabantse beken’. Sinds deze week is de website www.brabantsebeken.nl in de lucht. Een digitale ontmoetingsplek waar verhalen over het Brabantse Bekenlandschap gedeeld worden. Ook zijn hier alle activiteiten te vinden, die in het kader van dit festival plaatsvinden.

Activiteiten en verhalen delen

De gemeente Meierijstad en de drie Brabantse waterschappen roepen mensen op om alle mooie, leuke of ontroerende verhalen en activiteiten over het Brabantse Bekenlandschap in te sturen via de nieuwe website. Dat kan van alles zijn: een boekpresentatie, een lezing over de geschiedenis van een plek, een wandeling met een verhaal, een opening, een boottocht.

Verhalenavond

Afgelopen januari ontmoetten zo’n 90 betrokkenen bij het Brabantse bekenlandschap elkaar al in de Kienehoef in Sint-Oedenrode. Hun verhalen en initiatieven van die avond vormen de basis voor de nieuwe website. De deelnemers deelden die avond volop ideeën voor het landschap. Een groepje gaat bijvoorbeeld aan de slag met het uitwerken van verhalenroutes op land en water.

Rijkdom

Ook wethouder Coby van der Pas van de gemeente Meierijstad deelde een verhaal uit haar jeugd. “Ik heb ontzettend mooie herinneringen aan het water van de Schijndelse Aa, waarlangs ik opgroeide. Water is voor ons vaak zoiets vanzelfsprekends, dat we er niet bij stilstaan wat een rijkdom het eigenlijk is. Ik wil iedereen oproepen: deel verhalen, zoek elkaar op, ga aan de slag met jouw idee! Zo maken we samen het bekenlandschap tot hét thema van 2020.”

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?