Jongste zwerfafvalrapers uit Erp wekelijks op pad (10-12-2019)

U bent hier:

Iedere dinsdag na school raapt een groepje vrienden en vriendinnen uit Erp trouw zwerfafval.

Ze storen zich aan het afval dat rondslingert en willen Erp graag een stukje schoner maken. Met hun 10 en 11 jaar oud zijn zij de jongste zwerfafvalrapers in Meierijstad!

"Wij zijn als gemeente heel blij dat er inwoners zijn die hun handen uit de mouwen steken en iets doen aan het zwerfafval. Iedereen die zwerfafval vrijwillig opraapt, is een voorbeeld voor anderen. Het is geweldig dat deze kinderen gezamenlijk de handen ineen geslagen hebben om elke dinsdag zwerfafval te rapen. Hopelijk volgen andere kinderen hun voorbeeld om ook iets tegen zwerfafval te doen." Aldus wethouder Harry van Rooijen.

Doe ook mee!

Raapt u ook al zwerfafval, of wilt u dit gaan doen? Dan heeft de gemeente hiervoor knijpers, handschoenen en speciale zwerfafvalzakken beschikbaar, die u gratis inlevert bij de milieustraat. Stuur hiervoor een e-mail naar afval@meierijstad.nl.

Het rapen van zwerfafval zorgt niet alleen voor een schone omgeving, het is ook leuk om (samen) iets nuttigs in de buitenlucht te doen.

Duurzaamheid

Gemeente Meierijstad vindt duurzaamheid belangrijk en daarom draagt de gemeente op verschillende manieren bij aan een beter milieu. Gratis gastlessen op de scholen over dit onderwerp en vrijwilligers die zwerfafval rapen voorzien van knijpers en afvalzakken, zijn onderdeel van het ‘Plan van Aanpak Zwerfafval’ dat de gemeente heeft opgesteld.

van links naar rechts: Rosan – Sem – Daantje – Fieke – Rive – Mayra – Kyara – Meis – Roos – Lotte – Fenne met vooraan in het midden Fenn.

Van links naar rechts: Rosan, Sem, Daantje, Fieke, Rive, Mayra, Kyara, Meis, Roos, Lotte, Fenne met vooraan in het midden Fenn.

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?