Lancering fietsroute Meierijstad Mijmert (27-06-2021)

U bent hier:

De nieuwe fietsroute verbindt alle 13 Mijmerplekken met elkaar.

Burgemeester Kees van Rooij fietste op zaterdag 26 juni samen met het comité Meierijstad Mijmert de nieuwe fietsroute ‘Meierijstad Mijmert’ die alle 13 Mijmerplekken met elkaar verbindt.

De 13 Mijmerplekken (in iedere kern van Meierijstad één) zijn een initiatief van het comité Meierijstad Mijmert in samenwerking met de gemeente Meierijstad. Het comité heeft op verzoek van burgemeester Van Rooij nagedacht over hoe op gepaste wijze gemeentebreed aandacht besteed kon worden aan de coronacrisis en de impact die deze had en nog steeds heeft op Meierijstad.

Op 28 maart 2021 onthulde burgemeester Van Rooij samen met commissaris van de Koning Ina Adema de eerste Mijmerplek in Erp. Ook werd toen de podcastserie Meierijstad Mijmert gepresenteerd. In de week daaropvolgend zijn de 12 andere Mijmerplekken door het comité overgedragen aan de verschillende kernen.

Verbindende fietsroute

Er is een fietsroute gemaakt die alle Mijmerplekken met elkaar verbindt. Vanaf 26 juni is deze fietsroute te downloaden op www.meierijstadmijmert.nl en op te halen bij de 11 TIP-punten in Meierijstad.

De fietsroute is opgedeeld in een route ‘Schijndel - Sint-Oedenrode’ met een lengte van circa 34 kilometer en een route ‘Veghel - Erp’ met een lengte van circa 43 kilometer. Als men beide routes fietst dan passeert men iedere Mijmerplek. De route is grotendeels gebaseerd op het landelijk uitgerolde fietsknooppuntensysteem maar wijkt daar soms vanaf omdat niet iedere Mijmerplek aan een fietsknooppunt ligt. Dan is dat op de route aangegeven.

Podcast

Met de lancering van de fietsroute wordt het comité Meierijstad Mijmert opgeheven. Wel zullen er voorlopig iedere zondag nog nieuwe afleveringen van de podcastserie vrijgegeven worden. Deze worden iedere week op www.meierijstadmijmert.nl geplaatst en zijn ook te beluisteren via streamingdiensten als Spotify en ITunes.

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?