Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland (19-07-2021)

U bent hier:

Stem op ons!

Margo verlaat in haar rolstoel het gemeentehuis

De stembussen voor de tweede ronde sluiten op 29 augustus 2021 om 23:59 uur.

Gemeente Meierijstad zit in de halve finale van de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. Binnenkort gaat een Superteam van makers en ervaringsdeskundigen langs in Meierijstad om de toegankelijkheid onder de loep te nemen.

Breng hier je stem uit!

Wat houdt een toegankelijke gemeente in?

In 2016 heeft Nederland het VN-Verdrag Handicap ondertekend. Dit verdrag maakt duidelijk dat mensen met een beperking of chronische ziekte recht hebben op gelijke behandeling. Iedereen moet mee kunnen doen. Zo maken we de samenleving toegankelijker en inclusiever. Gemeenten spelen hierbij een belangrijke rol. Ze werken hiervoor aan zes levensdomeinen. Deze levensdomeinen zijn:


1.    Onderwijs en ontwikkeling
2.    Thuis en wonen
3.    Werk en inkomen
4.    Vrije tijd
5.    Vervoer
6.    Welzijn, gezondheid en ondersteuning

In de halve finale kunnen alle Nederlanders hun stem uitbrengen op hun favoriete gemeente. De vijf gemeenten met de meeste stemmen gaan door naar de derde ronde. Dit is de finale. In de finale beoordeelt een vakjury de vijf gemeenten. Zij bepalen uiteindelijk wie de titel Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland 2021 verdient. Ook reiken zij de aanmoedigingsprijs uit voor de gemeente die goed onderweg is om zo toegankelijk mogelijk te worden.

Logo Meedoen in Meierijstad

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?