Meierijstad bruist in juni van de amateurkunst (14-05-2018)

U bent hier:

Meierijstad staat samen met 200 andere gemeenten in de maand juni in het teken van de amateurkunsten via de landelijke iktoon-campagne. Er staan volop culturele activiteiten gepland en kan iedereen genieten van alle prachtige kunsten uit de regio.

Meierijstad groeit en bloeit als het alleen al gaat over alle culturele activiteiten die worden georganiseerd. Jong en oud geniet deze maand van kunst en cultuur, maar ook van zelf kunst maken. Van tentoonstellingen, muziekoptredens en concerten, lezingen en (musical-)voorstellingen tot workshops en festivals. Zo trappen we op 2 en 3 juni de maand af met het 1 Ander Festival in Schijndel en gaan we op 10 juni door met het Pop & Colour Festival op Streekpark de Kienehoef in Sint-Oedenrode. Voor wie de smaak te pakken heeft gaan we in juli gewoon door, met o.a. het Art & Food Festival Fabriek Magnifique in Veghel.


iktoon-campagne

Drie jaar geleden werd het startschot gegeven van de landelijke campagne. Hoewel er het hele jaar door diverse culturele activiteiten worden georganiseerd, wordt er in de maand juni extra aandacht aan geschonken, ook buiten de regio. Alle inwoners van Meierijstad en daarbuiten kunnen op een laagdrempelige manier kennismaken met de diversiteit aan amateurkunsten en zo een positieve impuls geven aan kunst en cultuur.

Meer informatie en de landelijke culturele agenda is te bekijken op www.iktoon.nl. Voor een overzicht van alle activiteiten in Meierijstad: www.phoenixcultuur.nl en voor vragen: info@phoenixcultuur.nl.