Meierijstad bruist op Koningsdag (17-04-2018)

Meierijstad bruist op 27 april. Hieronder treft u een overzicht aan van de bij de gemeente bekend gemaakte activiteiten. 

Boerdonk

Op Koningsdag start om 9.00 uur voor de kinderen de rollende oranje parade met kleurrijk versierde fietsjes.

Eerde

Eerde staat op Koningsdag ’s ochtends waarschijnlijk behoorlijk op z’n kop. De onderbouwleerlingen van de basisschool gaan allerlei spelletjes doen en de bovenbouw gaat aan de slag met het oplossen van een raadsel dat hen door het gehele dorp voert.

Mariaheide

Op het Dobbelsteenplein in Mariaheide wordt van 13.30 tot 17.00 uur een zeskamp georganiseerd. Ook de jaarlijkse ballonnenwedstrijd en fietstocht wordt weer georganiseerd.

Schijndel

Skêndel Zwingt brengt op 26 april alweer de 12de editie van dit mega-meezingfestijn. Vanaf 20.00 uur bent u van harte welkom in de tent op het evenemententerrein aan de Steeg.

Op 27 april vertrekt de optocht met versierde fietsjes om 12.30 uur vanaf ’t Spectrum en daar kunnen kaartliefhebbers elkaar vanaf 13.30 uur ontmoeten. Op het evenemententerrein aan de Steeg wordt van 13.00 tot 17.00 uur een kindervrijmarkt georganiseerd en ook voor ander vertier is gezorgd.

Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode staat Koningsdag bol van de activiteiten. Om 10.00 uur wordt Koningsdag officieel geopend door het hijsen van de Nationale driekleur. Verder kan men onder andere genieten van het jaarlijkse Oranjeconcert in Odendael, is er een vrijmarkt voor de kinderen, is er op diverse plekken live muziek, wordt er levend tafelvoetbal georganiseerd en kan er weer geboeld worden om de felbegeerde Oranjebokaal.

Veghel

De Bloemenwijk in Veghel organiseert van 10.00 tot 16.00 uur een zeskamp en een spelletjesmiddag.

Op de Veghelse markt vertrekt om 10.30 uur een optocht met versierde fietsjes en het college van Burgemeester en Wethouders ontvangt gedecoreerde inwoners tijdens de ‘reünie gedecoreerden’.

De jeugd kan los gaan in de Bunders in Veghel, van 13.00 tot 17.00 uur staan daar allerlei springkussens opgesteld. Wijkvereniging De Leest organiseert ook dit jaar weer een spetterende spelletjesmiddag voor jong én oud en zij sluiten hun festiviteiten af met een loterij.

Zijtaart

Evenementengroep Zijtaart organiseert van op Koningsdag van 13.30 tot 15.30 uur haar traditionele spelletjesmiddag.