Meierijstad ondersteunt veilig open netwerk BrabantRing (22-06-2021)

U bent hier:

Gemeente Meierijstad wil haar inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners een aantrekkelijk vestigingsklimaat kunnen bieden.

Een recent onderzoek toont aan dat lokale ondernemers en maatschappelijke instellingen in Meierijstad behoefte hebben én deel zouden willen nemen aan een nieuw netwerk voor digitale diensten, genaamd BrabantRing. Brabant Ring is een initiatief van de provincie en de 5 grote Brabantse gemeenten. Meierijstad omarmt het nu ook, als een van de 7 middelgrote gemeenten in Brabant. Doel is een extra veilige digitale infrastructuur aan een selectieve groep te bieden voor (privacy)gevoelige data en experimenten.

BrabantRing

Het initiatief BrabantRing is ontstaan als alternatief voor commerciële providers. Bedoeld voor dienstverleners, maatschappelijke instellingen en productontwikkelaars die nadrukkelijk behoefte hebben aan veiligheid rond het uitwisselen van informatie. Daarbij gaat het om een breed scala van zaken zoals klantdata, medische- en/of zorgdossiers, Wmo- of bijstandsdossiers. Maar ook om informatie rond productontwikkeling bij start-ups waarbij de kosten van een commercieel provider die van de ontwikkeling overstijgen of de ontwikkeling zouden kunnen belemmeren.

Bijdrage aan vestigingsklimaat

Gemeente Meierijstad wil haar inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners een aantrekkelijk vestigingsklimaat kunnen bieden. Daarom stimuleert en investeert Meierijstad actief in ontwikkelingen die hieraan bij kunnen dragen. Een veilige digitale omgeving als BrabantRing is één van de bouwstenen daarvoor. Daarom staat gemeente Meierijstad achter BrabantRing

Deelnemen

Deelname aan BrabantRing kan zodra haar platform wordt gelanceerd. Dat is naar verwachting dit najaar. Wethouder Harry van Rooijen: ‘De gemeentelijke organisatie werkt zelf ook met gevoelige informatie en dat willen we natuurlijk zo veilig mogelijk doen; daarom hebben we besloten deel te gaan nemen aan BrabantRing. En we hopen dat andere organisaties dat ook overwegen.”

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?