Meierijstad start in januari met Uniek zwemmen (17-12-2018)

U bent hier:

Niet alle kinderen kunnen leren zwemmen tijdens de reguliere zwemlessen. Speciaal voor hen zijn er, vanaf januari 2019 in de zwembaden van Schijndel en Sint-Oedenrode, aangepaste zwemlessen.

Deze lessen zijn speciaal voor kinderen vanaf 5 jaar, die niet goed tot hun recht komen in een reguliere groep van 10 kinderen. Het gaat dan bijvoorbeeld om kinderen met een concentratie- of gedragsproblematiek of fysieke en/of motorische problemen.

Ervaren, gediplomeerde zwemonderwijzers leren de kinderen op een speelse, rustige wijze om zich zelfredzaam te maken in het water. Het uiteindelijke doel is om te leren zwemmen en zo mogelijk een diploma te halen. Dat gebeurt in kleine groepjes, zodat de kinderen veel persoonlijke aandacht krijgen.

Zwemles met extra aandacht

In Meierijstad geloven we in de kracht van sport. Sporten en bewegen dragen bij aan een beter, actiever en gezonder leven. Aan een gemeente waarin inwoners zich prettig voelen en waarin iedereen mee kan doen, met of zonder beperking. Iedereen die wil sporten, moet ook kunnen sporten.

Wethouder Coby van der Pas: “De gemeente Meierijstad vindt het belangrijk dat sport voor iedereen toegankelijk is. Ook zwemles moet voor iedereen in Meierijstad mogelijk zijn. Ook voor kinderen die extra aandacht nodig hebben.”

Ieder kind is uniek

Om elk kind met plezier te kunnen laten zwemmen, kijkt een deskundig team bestaande uit een gespecialiseerd zwemonderwijzer, fysiotherapeut, bewegingsagoog en sportcoach, samen met de ouders of begeleiders, wat het kind nodig heeft aan ondersteuning. Na dit gesprek wordt bekeken welke manier van zwemles het beste bij het kind past en worden er haalbare doelen bepaald. Zo ontstaat een zwemplan op maat.

Wegwijs in regels

De ouders betalen een basisbijdrage van € 771,50 per kind. Mogelijk zijn hier bijdragen uit zorgbudgetten voor beschikbaar. Het team kijkt mee naar de mogelijkheden, helpt de ouders wegwijs te maken en helpt, indien gewenst, mee met het invullen van de aanvraag voor een vergoeding.

Een aanvraag indienen

Vul het aanvraagformulier voor een intakegesprek in en binnen 1 week na ontvangst van het aanmeldingsformulier neemt de zwemconsulent contact op om de aanvraag te bespreken. Voor vragen kunt u contact opnemen met Monique Versluis via mversluis@meierijstad.nl.