Meierijstad start met Walking Korfbal. Doet u mee? (27-08-2019)

U bent hier:

Voor inwoners van Meierijstad vanaf 55 jaar.

Op woensdagochtend 11 september gaat Walking Korfbal van start in Wijbosch. Inwoners van Meierijstad vanaf 55 jaar zijn van harte welkom om mee te doen! Lekker buiten sporten op een aangepast tempo. Heeft u nooit gekorfbald, dan is dat geen probleem. Iedereen kan deelnemen. U start met vier gratis inlooptrainingen en daarna kunt u besluiten om wel of niet door te gaan.

Locatie

't Braakse veld Celeritas Wijbosch (kunstgras) Veghelsedijk 25, 5482 VK Schijndel

Tijdstip

Wekelijks, vanaf woensdagochtend 11 september. Van 09.30 - 11.30 uur

Wilt u mee doen

Aanmelden mag maar is niet perse nodig. Wat moet u meebrengen: buitensportkleding en sportschoenen (indien mogelijk met enige grip). Kent u mensen die ook graag mee willen doen, nodig deze dan uit! Hoe meer sportzielen hoe meer sportvreugde!

Wat houdt Walking Sports in?

Dit is de derde Walking Sport binnen Meierijstad. Vorig jaar werd al succesvol gestart bij Avanti met Walking Football. Daarna volgden vv Rhode en HC De Hopbel. Walking Sports voor senioren is een succesvol en sociaal bewegingsconcept. Onder leiding van een bevoegde coach krijgt u wekelijks een 2-uur durend bewegingstraject aangeboden. Eerst wordt een halfuurtje koffie gedronken met elkaar aan, daarna gaan we omkleden en naar buiten voor een minimaal drie kwartier durend warming-up met of zonder bal, waarbij alle spieren gebruikt gaan worden. Bij senioren kunnen evenwicht, kracht en/of geheugen afnemen. De oefeningen worden speciaal daarop afgestemd. En niets moet. Lekker met elkaar in de buitenlucht bewegen, daar gaat het om! Als kers op de taart wordt een partijtje van een halfuur gespeeld op een aangepast tempo. Daarop volgt de gezamenlijke cooling down en praten we na tijdens de gezellige derde helft.

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?