Meierijstad viert Koningsdag (15-04-2019)

U bent hier:

We duimen voor stralend weer op 27 april zodat iedereen volop kan genieten van allerlei leuke, spannende en sportieve activiteiten. Hieronder treft u een overzicht aan van de bij de gemeente meierijstad bekend gemaakte activiteiten:

Eerde

Om 9.00 uur verzamelt de basisschooljeugd zich in de pastorietuin naast de kerk om daarna al spelletjes spelend uit te waaieren over het gehele dorp.

Erp

Open Errup wordt georganiseerd op 26 april van 20.30 tot 1.00 uur. Lokale dj’s en een band zullen het publiek vermaken. Op Koningsdag wordt er ‘s middags een ‘familiedag’ georganiseerd. Kinderen kunnen geschminkt worden, er zijn virtual reality spelen, een klimwand en een luchtkussen. Ook is er voor de liefhebbers een fietstocht.

Mariaheide

Op het Dobbelsteenplein in Mariaheide wordt vanaf 13.30 uur een Zeskamp georganiseerd. Ook is er een modeshow en een prijs voor de mooist verklede deelnemer. En ook in Mariaheide wordt er gefietst.

Schijndel

Alweer voor de 13e keer is iedereen van harte welkom bij het mega-meezingfestijn ‘Skêndel Zwingt’ dat op 26 april ’s avonds in de tent aan De Steeg georganiseerd wordt.

Ook op Koningsdag zelf is er traditiegetrouw weer van alles te doen in Schijndel. Zo is er om 12.30 uur het versierde fietsen defilé en de parade, kunnen liefhebbers elkaar vanaf 13.30 uur ontmoeten om een kaartje te leggen en is er van 13.00 tot 17.00 uur een kindervrijmarkt. Daarnaast is er ‘De Smaakfabriek’ met optredens in de tent en wordt er op de markt in samenwerking met CityManagement Schijndel van 13.00 tot 17.00 uur een vrijmarkt voor volwassenen georganiseerd.

Sint-Oedenrode

Om 10.00 uur wordt op het Oranjeplein (Kerkplein) de dag officieel geopend met het hijsen van de Nederlandse vlag en het Wilhelmus. Daarna is er van alles te doen in Rooi. Zo is er een vrijmarkt en geraniummarkt, kunnen de kinderen los met stoepkrijt, wordt er gratis geschminkt, is er een interactief circus en livemuziek. Om 16.30 uur wordt de winnende koningskroon bekend gemaakt. In Odendael is er om 11.00 uur een Oranjeconcert, gevolgd door een brunch en om 14.00 uur een kaarttoernooi.

Veghel

Koningsdag in Veghel start om 10.00 uur. Vanaf dat moment kunnen kinderen zich met hun versierde fiets of skelter melden op het Meierijplein. Om 10.30 uur vertrekt onder begeleiding van het Sint Barbara Gilde daar de optocht richting Markt.

De Bloemenwijk organiseert bij Wijkgebouw De Bloemfontein vanaf 9.45 uur een zeskamp. De spelletjesmiddag start er om 14.00 uur.

In winkelcentrum De Bunders wordt van 12.00 tot 17.00 uur bij De Spil een Koningsfeest georganiseerd.

In MFC De Magneet in de Leest barst het vanaf 14.00 uur los als daar de Koningsspelen starten.

Zijtaart

De kinderen staan te trappelen om om 13.30 uur met hun prachtig versierde fietsen een rondje door het dorp te maken. Aansluitend is er op het kerkplein een spelletjesmiddag.