Papierinzameling ná 6 april weer van start (06-04-2020)

U bent hier:

Vanaf 7 april is de papierinzameling weer opgestart.

In verband met het Coronavirus is de afgelopen weken geen oud papier opgehaald. De gemeente had dit uit voorzorg stilgelegd.

De inzameling is inmiddels weer opgestart. Dat doen we heel zorgvuldig, in goed overleg met de inzamelaar en de verenigingen. Ook hebben we advies bij de GGD ingewonnen over de juiste voorzorgsmaatregelen. Zo kunnen we het samen veilig organiseren.

Eerstvolgende inzameling op afvalkalender

U kunt het oud papier vanaf 7 april weer aanbieden op de wijze die normaal voor uw wijk geldt. Raadpleeg de afvalkalender op de Afvalwijzer app of op www.meierijstad.nl voor de juiste datum in uw wijk. Bied het papier pas op die datum aan en niet al eerder.

De meeste mensen hebben het papier van de afgelopen weken thuis bewaard. Dat is inmiddels een hele stapel. Daarom is het prima als u bij de eerstvolgende inzameling meer papier aanbiedt dan gebruikelijk.

Het kan zijn dat de inzameling wegens grotere hoeveelheden papier en minder beladers op de wagen langer duurt. Het is dan de bedoeling, dat papier de daaropvolgende dag verder wordt ingezameld. We adviseren u het papier in dat geval te laten staan tot einde volgende dag.

Fijn dat u de afgelopen weken zo goed hebt meegewerkt!

Let op:

De papierinzameling bij basisschool De Sprongh in Olland kan op 18 april as niet doorgaan. u kunt het papier te bewaren voor de volgende inzameling.

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met afval@meierijstad.nl

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?