Provincie en gemeente ondersteunen bedrijven in Meierijstad bij mobiliteitsvraagstukken (04-12-2018)

U bent hier:

Provincie Noord-Brabant en gemeente Meierijstad bieden bedrijven in Meierijstad advies op maat voor duurzame mobiliteitsoplossingen. Een communitymanager van het Brabants mobiliteitsnetwerk helpt werkgevers in een persoonlijk gesprek te komen tot mobiliteitsoplossingen of -maatregelen die passen bij het bedrijf.

Om Meierijstad bereikbaar en aantrekkelijk te houden, zetten de provincie en gemeente in op het verbeteren van de infrastructuur en het stimuleren van ander, gezonder en duurzamer reisgedrag. Zo realiseren zij onder andere de snelfietsroute Veghel – Uden en wordt de N279 Veghel – Asten heringericht. Wethouder van Rooijen: “In het daadwerkelijk realiseren van ander reisgedrag van werknemers, is de inbreng van werkgevers onmisbaar. Zij zijn degenen die werknemers kunnen faciliteren met voorzieningen en regelingen en daarnaast het meest direct met werknemers in contact staan. Platform Ondernemend Meierijstad (POM) is een belangrijke samenwerkingspartner voor ons; we hebben een gedeelde ambitie ten aanzien van de bereikbaarheid van bedrijvig Meierijstad. En POM weet als geen ander hoe we de bedrijven in Meierijstad het beste kunnen benaderen”.

Advies op maat

Gemeente en provincie willen werkgevers helpen stappen te zetten op gebied van mobiliteit. Denk hierbij aan fiets- en OV-stimulering, thuiswerken, flexibele werktijden, parkeerbeleid en vernieuwend leasebeleid. Werkgevers kunnen een advies op maat aanvragen: een persoonlijk adviesgesprek en eventueel een enquête onder personeel om het huidige reisgedrag en veranderpotentieel in beeld te brengen. Gelet op het feit dat elk bedrijf unieke doelstellingen en behoeften heeft, is het uitgangspunt maatwerk.

Vraag kosteloos een persoonlijk gesprek aan

Heeft u interesse in een persoonlijk gesprek? Neem dan contact op met Bo Bos, communitymanager van Brabant mobiliteitsnetwerk. Zij is bereikbaar via bo@brabantmobiliteitsnetwerk.nl of 06 41473104.