Rioolreiniging en rioolinspectie (01-04-2020)

U bent hier:

Van 30 maart t/m 5 april voert NieuwCo BV onderhoud uit aan de riolering in Boskant en in bepaalde wijken van Sint-Oedenrode

De werkzaamheden bestaan uit het reinigen en inspecteren van de riolering.
De bewoners van de straten waar het riool schoongemaakt zal worden, zijn per brief op de hoogte gebracht.

Coronavirus in het riool is GEEN gevaar voor volksgezondheid

De eerder gevonden sporen van het coronavirus in het riool leveren geen gevaar op voor de volksgezondheid. Het gaat hier om genetisch materiaal dat herleidbaar is naar het coronavirus maar niet meer in tact is, het gaat niet om levende organismen en het kan daarom ook geen besmetting veroorzaken. Dit alles is terug te lezen via onderstaande link op de site van vereniging van afvalbedrijven.

https://www.verenigingafvalbedrijven.nl/nieuws/coronavirus-in-afvalwater-levert-geen-risico-op-besmetting

Stank- of wateroverlast zelf snel op te lossen

De werkzaamheden kunnen heel soms voor overlast in uw woning zorgen. Dit kan zijn in de vorm van stankoverlast of wateroverlast. Door luchtdrukverschillen in het riool tijdens de reiniging kunnen sifons (watersloten) van lozingstoestellen in uw woning leeggezogen worden. Hierdoor kan er rioollucht in uw woning terechtkomen. Zodra u de sifons weer vult (toilet doorspoelen en kranen even laten lopen) verdwijnt de rioollucht snel. Zo nodig kunt u ventileren om de rioollucht sneller weg te krijgen.

Wateroverlast tijdens reinigingswerkzaamheden komt zelden voor. Echter bestaat de kans dat door luchtdrukverschillen in het riool het water in de sifon van het toilet (of van een douche- of schrobputje) van uw woning omhoog komt. Dit betreft het water uit uw sifon maar geen rioolwater. Om problemen te voorkomen, kunt u uw toiletklep gesloten houden tijdens de werkzaamheden en deze eventueel verzwaren met bijvoorbeeld een emmer water.

De reiniging- en inspectievoertuigen staan tijdens het werk korte tijd op dezelfde locatie. Het verkeer kan dan voor korte tijd hinder ondervinden van de werkzaamheden. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met ondergetekende op telefoonnummer 0492-792397.

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?