Spelprogramma 'Hou ’t Schoon' (03-06-2019)

U bent hier:

De opnames van het RTL Telekids spelprogramma ‘Hou ’t Schoon’ vinden plaats op zaterdag 22 juni op het Meijerijplein in Veghel.

Het spelprogramma ‘Hou ’t Schoon’  is een spannende spelshow waarin presentatoren Ruben en Pauline op zoek gaan naar het beste team, om met hen het finalespel te spelen. Onder het toeziend oog van een groot publiek, gaan de teams de strijd aan met elkaar én met zwerfafval!

In dit seizoen is het programma nog sneller en nog flitsender. De spellen zijn groots en de opdrachten creatief en uitdagend. Het finalespel wordt gespeeld op de bekende zwerfvuilstormbaan. En de winnaars krijgen een Meet & Greet en een les vloggen van een hele bekende Nederlandse Youtuber!

Effectief

'Hou ’t Schoon' is niet alleen erg leuk en leerzaam, maar ook effectief. Alle basisscholen in de deelnemende gemeenten krijgen het 'Hou ’t Schoon' lespakket uitgereikt, waarmee kinderen op een speelse manier bewuster worden van het probleem van zwerfafval. Ouders en docenten van scholen waar het 'Hou ’t Schoon' lespakket is verspreid, laten weten dat ze merkbaar verschil zien: de kinderen gooien niet alleen niet meer hun afval op straat, ze zijn zich bewuster van het scheiden van afval en ruimen ook spontaan hun eigen speelomgeving op!”