Start ruimen graven gemeentelijke begraafplaatsen (10-02-2021)

U bent hier:

Het betreft graven waarvan de grafrechten zijn verlopen.

In week 10 (maandag 8 maart 2021) start de gemeente Meierijstad met het ruimen van graven op de gemeentelijke begraafplaatsen aan de Ottenstraat in Erp en aan Zuidergaard in Veghel. Het betreft graven waarvan de grafrechten zijn verlopen. Het gaat om graven, waarvan de nabestaanden hebben aangegeven dat zij geen belangstelling hebben voor verlenging van de grafrechten. De graven die geruimd worden en waarvoor geen grafrechten meer betaald worden zijn ruim één jaar geleden allemaal gemerkt met een bordje voor herkenning. Familieleden hebben ruimschoots de tijd gehad om de grafrechten eventueel te kunnen verlengen. Daarnaast hebben alle rechthebbenden - voor zover hun adres te traceren was - een schriftelijke bevestiging ontvangen over de aanstaande geplande ruiming.

Proces van ruiming

De ruiming start op de begraafplaats in Erp (onder voorbehoud) op maandag 8 maart 2021 en zal een aantal dagen in beslag nemen. Direct daarna zullen de werkzaamheden op begraafplaats Zuidergaard plaatsvinden. De beide begraafplaatsen worden tijdens de ruiming de hele dag afgesloten en kunnen niet bezocht worden, wij vragen hiervoor uw begrip. De ruiming wordt goed afgeschermd en is niet zichtbaar en niet toegankelijk voor onbevoegden. Ten tijde van een begrafenis worden de ruimingswerkzaamheden stopgezet.

Op de publicatieborden bij de ingang van de begraafplaatsen hangen overzichten en een tekening van de te ruimen graven. Nadere informatie over de te ruimen graven kan worden verkregen bij mevrouw Marjan Verstappen van het atelier Openbaar gebied, telefonisch bereikbaar via telefoonnummer: 14 0413.

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?