Tegel eruit, plantje erin! (04-06-2018)

U bent hier:

Heeft u veel tegels in uw tuin liggen en wilt u helpen om Meierijstad groener te maken? Dan heeft u nu de kans om een eerste stap te zetten. Lever zaterdag 23 juni een tegel in en u krijgt van ons twee gratis plantjes! Waarom? Een groene omgeving is goed voor mens en dier.

Operatie Steenbreek

Nu het aantal hevige hoosbuien meer en meer toeneemt, kampen steden en dorpen steeds vaker met wateroverlast. Doordat veel tuinen aangelegd zijn met tegels en sierstenen, komen riolen onder druk te staan en lopen straten over. Met allerlei nadelige gevolgen van dien, maar bovenal een flinke kostenpost voor gemeenten en zeker ook voor onze inwoners. We zijn ons bewust van de nadelige gevolgen van klimaatverandering en de relatie met 'verharding' van tuinen. Met de actie 'Operatie Steenbreek' richten wij ons samen met de waterschappen op eigenaren van particuliere tuinen en bedrijfstuinen.  Samen kunnen we zorgen voor een klimaatbestendige, gezonde maar vooral een groene samenleving!

Kom in actie op 23 juni

Lever één tegel of twee klinkers in en u krijgt van ons twee gratis plantjes! Daarmee maken wij samen het begin uw omgeving te vergroenen.

Wanneer: zaterdag 23 juni van 10.00 tot 15.00 uur

Locatie: Intratuin Veghel, Heuvel 11 in Veghel.

Nodig ook uw buren, vrienden en kennissen uit: hoe meer tegels we kunnen innemen en planten we kunnen weggeven, hoe beter voor onze waterhuishouding. U kunt kiezen uit 12 soorten plantjes (ter waarde van € 2,99) en op=op. Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door Intratuin, Groei & Bloei, Waterschap Aa en Maas en gemeente Meierijstad. Samen zetten we ons in voor meer groen in Meierijstad.

Voor meer informatie over Operatie Steenbreek: kijk op www.operatiesteenbreek.nl