Themacertificaat Voeding van de Gezonde School (19-08-2019)

U bent hier:

Basisschool Maria en Basisschool Maria ter Heide hebben het themacertificaat Voeding van de Gezonde School behaald.

Basisschool Maria en Basisschool Maria ter Heide hebben het themacertificaat Voeding van de Gezonde School behaald. Dit thema gaat over gezond eten en drinken en een gezonde mond. Denk hierbij aan lessen over gezonde voeding en het stimuleren van gezond eetgedrag van leerlingen tijdens de ochtendpauze, de lunch, en bij traktaties en het stimuleren van een goede zorg voor het gebit. Ouders spelen hierbij een grote rol, maar ook de betrokkenheid van directie, onderwijzend personeel en ouderraad / medezeggenschapsraad spelen een belangrijke rol bij het invoeren en doen slagen van voedingsbeleid.

Themacertificaat voeding en opening watertappunt!

Direct aan de start van het nieuwe schooljaar, op maandag 19 augustus, heeft wethouder Coby van der Pas het themacertificaat Voeding uitgereikt aan Basisschool Maria in Erp. Op hetzelfde moment ontving basisschool Maria ter Heide in Mariaheide ook het themacertificaat Voeding uit handen van wethouder Rik Compagne. Aansluitend aan deze uitreiking is het nieuwe watertappunt in Mariaheide feestelijk geopend.

Scholencluster Basisschool Maria en Basisschool Maria ter Heide

Basisschool Maria en Basisschool Maria ter Heide vormen al 5 jaar een scholencluster. De scholen worden aangestuurd door één coördinatieteam en de teams van beide scholen werken inhoudelijk en organisatorisch samen. Op beide scholen is leiderschapsontwikkeling een speerpunt. Vanuit de pedagogische leerlijn The Leader in Me, ontwikkelen kinderen leiderschap d.m.v. de 7 gewoonten van Covey. De laatste van de 7 gewoonten is: ‘houdt de zaag scherp.’ Dit wil zeggen dat je goed voor jezelf zorgt. Dat je de juiste keuzes maakt om gezond te blijven en jezelf happy te voelen. Vanuit dit oogpunt werken zij er samen met de kinderen en ouders aan om gezonde scholen te zijn.
Basisschool Maria en Maria ter Heide zijn er heel trots op dat het als cluster is gelukt het vignet gezonde voeding voor beide scholen tegelijk te behalen.

Gezonde School

Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Na het behalen van minimaal één themacertificaat mag een school zich gedurende drie jaar een Gezonde School noemen. Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Lokale ondersteuning wordt geboden door GGD Hart voor Brabant.

Meer informatie over het Vignet

Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?