Uitreiking 7de Jeugdlintje gemeente Meierijstad (05-05-2021)

U bent hier:

Yannick Jussen (16 maart 1997) uit Eerde ontving het zevende Jeugdlintje.

Yannick Jussen (16 maart 1997) uit Eerde ontving vandaag, woensdag 5 mei 2021, het zevende Jeugdlintje van de gemeente Meierijstad. Yannick ontvang het jeugdlintje in verband met zijn grote inzet voor de Stichting Eerdse Molen en de Stichting Airborne Comité Eerde.

Yannick is vanaf 2015 betrokken bij de activiteiten van de Stichting Eerdse Molen. Op zondagen is hij in het Geronimomuseum te vinden waar hij aan belangstellenden de verhalen achter de voorwerpen in het museum vertelt. Ook helpt hij mee bij de horeca-activiteiten op zondag en bij het scheppen van het gemalen meel.

In 2017 werd Yannick lid van de Stichting Airborne Comité Eerde. In die hoedanigheid is hij betrokken bij het organiseren van de jaarlijkse dodenherdenking en de herdenking van de bevrijding van Eerde in september. Yannick houdt zich dan onder andere bezig met de begeleiding van veteranen en hun families. De kinderen van de Petrus en Paulus basisschool Eerde worden door hem meegenomen in de gebeurtenissen van Operatie Market Garden in 1944. Yannick vertelt hen hoe het toen was en laat de kinderen ook ervaren hoe het is om als 11- of 12-jarige tijdens een oorlog te moeten leven.

Yannick weet hoe belangrijk een goede overdracht van geschiedenis richting jonge generaties is en hij is zeer gemotiveerd om kinderen deze verhalen te vertellen en kennis over te dragen. Zo was hij in 2019 ook betrokken bij het scholenproject van Cultuurkade Meierijstad rondom 75 jaar bevrijding en kennisoverdracht naar basisschoolleerlingen.

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?