Verruiming TONK regeling (20-07-2021)

U bent hier:

TONK wordt nu verlengd tot 1 oktober 2021.

Sinds medio maart 2021 voeren gemeenten de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) uit. Deze regeling is bedoeld om inwoners te ondersteunen als ze door de coronamaatregelen weinig of minder inkomen hebben en daardoor in de problemen komen met het betalen van woonkomsten. Het gaat dan om de huur of de hypotheekrente. TONK wordt nu verlengd tot 1 oktober. Meierijstad verruimt het TONK beleid om zo meer inwoners te kunnen ondersteunen in negatieve gevolgen door corona.

Ruimhartiger TONK beleid

Het collegebesluit van 13 juli is een verruiming van de mogelijkheden TONK. Zo is het percentage van de daling van het inkomen verlaagd en de maximale vergoeding verhoogd. Daarnaast is de aanvraagprocedure voor betrokken inwoners eenvoudiger gemaakt. Zo hopen we meer inwoners te kunnen ondersteunen met geld.
Wethouder Roozendaal: “Het aantal aanvragen bij TONK in gemeente Meierijstad is beperkt. Ik vind het belangrijk om juist die mensen die in de problemen zijn gekomen te ondersteunen via TONK. Aarzel niet om dit aan te vragen. Ook zijn onze medewerkers graag bereid om nadere uitleg te geven als het niet duidelijk is.”

Meer informatie

Meer informatie over de voorwaarden Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK).

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?