Viaduct wordt vernoemd naar omgekomen militair (15-06-2020)

U bent hier:

Viaduct Driehuis wordt vernoemd naar de omgekomen F16-vlieger kapitein Michael Donkervoort.

Op dinsdag 16 juni wordt het viaduct Driehuis (A50 / afslag 12 / Veghel Noord) in de gemeente Meierijstad vernoemd naar de omgekomen F16-vlieger kapitein Michael Donkervoort.

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter. Op initiatief van de Stichting Coördinatie 75 jaar Vrijheid heeft het ministerie van Defensie en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen met het Veteranen Platform een plan ontwikkeld om bruggen en viaducten te vernoemen naar de militairen die tijdens hun inzet voor vredesmissies, vanaf de VN-missie in Korea zijn omgekomen. In het gehele land zullen in de komende jaren viaducten en bruggen worden vernoemd. Ook Michael Donkervoort (Kootwijkerbroek, 1977), militair en inwoner van Veghel, kwam niet thuis van een missie. Hij stierf op 31 augustus 2006 in Afghanistan.

Met instemming van de nabestaanden en gemeente Meierijstad wordt de naam van Michael Donkervoort op het viaduct Driehuis vermeld. Het viaduct krijgt de naam ‘Kapitein-vlieger Michael Donkervoortbrug’. Hiermee biedt dit object een passende en blijvende herinnering aan hen die zich onvoorwaardelijk voor de vrijheid en veiligheid van anderen hebben ingezet.

Michael Donkervoort (1977-2006)

Michael is geboren op 6 april 1977. Hij is omgekomen doordat zijn F-16 neerstortte bij de uitvoering van een missie. Michael maakte deel uit van het 313 Squadron van de Vliegbasis Volkel en was uitgezonden in het kader International Security Assistance Force (ISAF). Postuum is aan kapitein-vlieger Donkervoort het gevechtsinsigne toegekend. Dit insigne wordt toegekend aan militairen die op een adequate manier hebben gehandeld tijdens een militaire operatie, waarbij sprake was van vijandelijk optreden met direct vuur of vergelijkbare gevechtsomstandigheden. Donkervoort kreeg het gevechtsinsigne voor de wapeninzet die hij met zijn F-16 uitvoerde een week voor zijn ongeval. Michael is 29 jaar geworden.

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?