Young leaders gezocht (27-07-2020)

U bent hier:

In september starten we weer in onze gemeente met de pilot 'Young Leaders in Meierijstad' voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar. Young Leaders is een opleidingsprogramma voor jongeren die een steuntje in de rug kunnen om hun talenten te benutten.

Het doel is jongeren te stimuleren in hun ontwikkeling tot zelfbewuste personen die verantwoordelijkheid willen nemen in hun buurt. Jongeren die meedoen, bouwen nieuwe vaardigheden op, leren na te denken over zichzelf en hun toekomst en worden geactiveerd om hun eigen kwaliteiten in te zetten als positief voorbeeld voor andere jongeren in de buurt.

Trainingen en activiteiten

Young Leaders bestaat uit een trainingsdeel en een activiteitendeel.

Trainingsgedeelte

In het trainingsgedeelte worden deelnemers in tien bijeenkomsten uitgedaagd om zich te verdiepen in hun eigen kwaliteiten, de manier waarop zij die kunnen inzetten in hun eigen leven en voor hun woonbuurt, en versterken zij hun vaardigheden op het gebied van presenteren, organiseren en samenwerken.

Tijdens deze training bedenken deelnemers een of meerdere plannen voor het organiseren van sociale activiteiten in hun buurt. Ook gaan zij van start met de uitwerking van hun ideeën door een werkplan en begroting te maken.

Activiteitendeel

In het activiteitendeel maken zij deze plannen vervolgens waar. Met ondersteuning van een coach gaan zij aan de slag met de uitvoering van de activiteiten die zij hebben bedacht. Denk bijvoorbeeld aan een buurtfeest voor jong en oud, een sporttoernooi of een jongerendebat. Deelnemers kiezen zelf welke initiatieven zij voor hun buurt willen nemen.

Positieve jonge leiders

Via deelname aan het trainingsprogramma ontdekken jongeren hun talenten, versterken zij hun vaardigheden en leren zij maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen in hun buurt. Zij ontwikkelen zich tot positieve jonge leiders en door met hun initiatieven naar buiten te treden, stralen zij deze activerende boodschap als voorbeeld voor de andere jeugd om hen heen.

Interesse?

Heb jij interesse of ken je iemand van je vrienden, uit je familie, kennissenkring die een steuntje in de rug kan gebruiken? Mail dan met Henry van Alebeek via hvanalebeek@meierijstad.nl

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?