Zuid-Willemsvaart: Erpse Brug tijdelijk afgesloten voor wegverkeer (09-04-2021)

U bent hier:

Afsluiting van 28 tot en met 30 april 2021. 

De Erpse Brug bij Keldonk in de gemeente Meierijstad is op woensdag 28 april 2021 van 07.00 uur tot en met vrijdag 30 april 00.00 uur afgesloten voor wegverkeer in verband met onderhoudswerkzaamheden. Istimewa Elektro vervangt dan in opdracht van Rijkswaterstaat het ICT-systeem voor de bediening van de brug.

Tijdens de werkzaamheden wordt de brug lokaal bediend voor de scheepvaart. Schepen ondervinden zodoende naar verwachting weinig hinder van de werkzaamheden. Na het vervangen van het ICT-systeem zal de Erpse Brug niet langer vanuit de bediencentrale Schijndel worden aangestuurd, maar vanuit de hoofdbediencentrale van Rijkswaterstaat in Tilburg.

Omleiding wegverkeer

De Erpse Brug is gedurende de drie werkdagen van 28 tot en met 30 april geheel afgesloten voor wegverkeer. Er geldt dan een omleidingsroute via de Maxwell Taylorbrug in Veghel om de Zuid-Willemsvaart over te kunnen steken. Deze alternatieve route staat met gele borden aangegeven.

Verbeteren ICT-systemen

De beweegbare bruggen en sluizen in de Zuid-Willemsvaart en het Wilhelminakanaal kampen de laatste tijd vaker met storingen. Een deel van de storingen heeft te maken met het verouderde bedieningssysteem dat nu nog op 18 objecten draait, waaronder de Erpse Brug. Daarom heeft Rijkswaterstaat besloten het ICT-systeem bij deze 18 objecten in 2021 aan te pakken in plaats van tussen 2022 en 2026, zoals oorspronkelijk gepland. De globale planning staat op de overzichtskaart aangegeven. Scheepvaart en/of wegverkeer worden per object te zijner tijd geïnformeerd over de exacte werkperiode en eventuele hinder.

Meer informatie

Meer informatie over het verbeteren van de bedieningssystemen van de 18 bruggen en sluizen.

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?