Starters

U bent hier:

Startersnetwerk Merierijstad: samen weet je meer dan in je eentje

Startersnetwerk Meierijstad van start!

Sinds januari 2019 is Startersnetwerk Meierijstad een feit. Startende ondernemers zijn belangrijk voor de lokale economie. Ze zorgen voor vernieuwing en werkgelegenheid. Een efficiënte adviesstructuur en een bijbehorend dienstenpakket bevorderen het starten van een onderneming. Het geeft steun in de beginfase van de onderneming en in de eerste jaren daarna; het zorgt voor meer succesvolle starters. Het lokale bedrijfsleven, de lokale Rabobanken en de gemeente Meierijstad hebben daarom samen de handschoen opgepakt om hen te helpen bij een succesvolle start.
Het Startersnetwerk helpt startende ondernemers hun weg te vinden bij vraagstukken, om verbindingen te leggen, kennis te delen en zorgt voor een laagdrempelige kennismaking met ondernemers en overheid.

Passende activiteiten

Binnen dit netwerk organiseren de ondernemers, de gemeente en de Rabobank activiteiten zoals een-op-een begeleiding en netwerk- en themabijeenkomsten. Tijdens het kick off event op 20 maart 2019 is er bij de startende ondernemers input opgehaald om een passend jaarprogramma samen te stellen. In onderstaande jaarplanning is rekening gehouden met de onderwerpen waar de meeste vraag naar was.

Jaarplanning 2019
Datum activiteit
20 maart Kick off en startersontbijt
8 mei Kennissessie: Social media en Marketing
22 mei Inspiratiesessie: Ondernemersverhaal Bob Hutten
3-15 juni  Blind Lunches
19 juni Kennissessie: verdieping Social media
21 augustus Inspiratiesessie Zomerbijeenkomst
september / oktober  Kennissessie: Financiën
4 oktober TEDX
november  Kennissessie: nader te bepalen

Terugblik

Inmiddels kunnen we ook al terugkijken op een aantal succesvolle events. Hieronder de link naar een aantal nieuwsberichten.

Aanmelden

Ben je een startende ondernemers of heb je plannen om binnenkort te starten dan kun je (kosteloos) aansluiten bij dit netwerk. Aanmelden kan door een mailtje te sturen met je gegevens naar onze enthousiaste coördinatoren Rachel van de Greef en Lonneke van der Linde, mailadres: starters@pom.nl.

Handige links

Vragen?

Heeft u als startende ondernemer vragen aan de gemeente dan kunt u contact opnemen met Ellen Dangé, Accountmanager Bedrijven.

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?