Subsidie gemeentelijk monument

U bent hier:

Bent u eigenaar van een gemeentelijk monument in Meierijstad en bent u van plan om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren? Dan komt u mogelijk onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor een instandhoudingssubsidie.  U vraagt de instandhoudingssubsidie aan voordat u met de werkzaamheden begint.

Aanvragen subsidie

  1. Begin pas met de werkzaamheden nadat:
    • u een omgevingsvergunning hebt ontvangen, indien die nodig is. Controleer via de website omgevingsloket of u een vergunning nodig hebt. Mocht u hierover vragen hebben, neem dan contact met ons op.
    • U de subsidiebeschikking hebt ontvangen.
  2. Lever bij de aanvraag van de subsidie een inspectierapport aan, die door een onafhankelijke deskundige is opgesteld. Onze voorkeur gaat uit naar een inspectierapport van de Monumentenwacht Noord-Brabant. De gemeente Meierijstad biedt eigenaren van een gemeentelijk monument kosteloos een abonnement op de Monumentenwacht Noord-Brabant.
  3. Zijn de werkzaamheden afgerond? Meld dit dan bij de gemeente. Wij vragen van u dan de eindafrekening en betalingsbewijzen. U ontvangt de subsidie na goedkeuring van de eindafrekening en na uitvoering werkzaamheden.

Aanmelden instandhoudingssubsidie Houd bij de digitale aanvraag de volgende bijlagen bij de hand.

Tips

  • Heeft u een omgevingsvergunning nodig? En schakelt u bedrijven/personen in voor de werkzaamheden? Zorg er dan voor dat zij bekend zijn met de uitvoeringsvoorwaarden die verbonden zijn aan de omgevingsvergunning.
  • Regel een goede financiĆ«le verantwoording. Zorg dus voor geldige rekeningen en betaalbewijzen.
Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?