Trouwambtenaren

U bent hier:

De gemeente Meierijstad heeft een team trouwambtenaren ofwel buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand (Babs). Zij voltrekken het huwelijk, registreren het partnerschap. U mag een voorkeur voor een trouwambtenaar kenbaar maken. De trouwambtenaar neemt voor de plechtigheid contact met u op voor een persoonlijk gesprek. U kunt dan uw wensen bespreken, zoals de inhoud van de toespraak, muziek, het wel of niet wisselen van ringen etc.

Voor een kosteloos en spreekkamer huwelijk/partnerschap kunt u geen voorkeur opgeven. Een ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Meierijstad voltrekt het huwelijk of registreert het partnerschap.

Henriëtte van den Berk – Van de Laar

Henriette van den Berk - van de LaarMijn naam is Henriëtte van den Berk – Van de Laar (1957). Ik ben geboren en getogen in Sint-Oedenrode, getrouwd met Gerard en samen hebben we drie kinderen: Imke (1981), Tijs (1983) en Bram (1986). Thuis hebben we een pensionstal voor paarden en daarnaast ben ik tien jaar politiek actief geweest in Sint-Oedenrode, waarvan zes jaar als wethouder. Vanuit die functie heb ik met veel plezier al enkele huwelijken mogen sluiten.

Iedere keer wanneer twee mensen hun liefde voor elkaar uitspreken, is dat een unieke gebeurtenis. Ik vind het fantastisch om als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand een bijdrage te mogen leveren aan zo’n belangrijk en onvergetelijk moment. Tijdens een persoonlijk gesprek leer ik jullie graag wat beter kennen. Ik ben benieuwd naar jullie wensen en levensverhaal en zal dat in herkenbare taal, met alle ruimte voor een lach en een traan, verwoorden tijdens de huwelijksvoltrekking.

Een trouwdag is een hoogtepunt in je leven. Júllie staan centraal! Het moet voor jullie en alle aanwezigen dan ook een dag worden om nooit te vergeten. Een dag waar jullie nog vaak en met veel plezier aan terugdenken. Daar draag ik heel graag mijn steentje aan bij.

Hans vd Heuvel

Hans van den Heuvel Sinds 2006 heb ik de dankbare taak om mensen in het huwelijk te verbinden.
Vaak gaat aan de huwelijkse datum een behoorlijke voorbereiding vooraf, wanneer zullen we trouwen, waar zullen we trouwen, wie nodigen we allemaal uit, hoe zal mijn trouwjurk eruit zien, combineert dat wel met jouw pak… of jurk… Op enig moment wordt het besluit genomen, Wij gaan trouwen. Naar deze dag wordt over het algemeen naar uitgezien, het moet de mooiste dag van het leven worden. Voor mij is zoals gezegd de dankbare taak weggelegd om onderdeel uit te mogen maken van die bijzondere dag.
De ervaring leert dat de laatste jaren het kerkelijk huwelijk nauwelijks nog wordt voltrokken. Dit is natuurlijk een keuze van het toekomstig echtpaar, elke keuze zal ik respecteren. Ook is de term Weigerambtenaar nog steeds in het nieuws. Zo een ambtenaar ben ik zeker niet, bij mij staat voorop dat het toekomstig bruidspaar (in wat voor samenstelling dan ook) voor een gelukkig en liefdevol leven kiest. Wederzijds respect en de liefde voor elkaar staat voorop… toch.

Mijn stijl is vooral informeel en persoonlijk. Tijdens een persoonlijk bezoekje probeer ik door middel van persoonlijke vragen zoveel mogelijk informatie en anekdotes te verkrijgen. Daarna ga ik thuis aan de keukentafel proberen een zo mooi mogelijk persoonlijk verhaal te maken. Ben je benieuwd wat er allemaal komt kijken bij een huwelijk, kijk op de site van de gemeente Meierijstad of Google er maar eens op los.
Als je denkt…. wie is toch die Hans van den Heuvel, ik zou zeggen bel of mail me maar. Je wordt er altijd een beetje wijzer van.

Veel plezier bij de voorbereidingen!

Justine Hoffman

Justine HoffmanJa, ik wil!

Wat leuk dat jullie mijn profiel op de site van Meijerijstad bekijken!

Trouwen en openbaar spreken is een passie die vanuit mijn tenen komt en de enthousiaste aanpak van de Gemeente Meijerijstad past daar voor de volle 100% bij. Een huwelijksceremonie is wat mij betreft vooral leuk! Wees jezelf en geniet. Het is een bijzonder moment waar jullie in de toekomst met veel plezier naar terug willen kijken. “Ambteleuk” trouwen anno nu. Ik ga ervoor! 

Mijn doel is om ervoor zorgen dat er tijdens de ceremonie geen reden is om stress te hebben en dat jullie genieten van de dierbaren om jullie heen, de omgeving en vooral van elkaar! De traan, de lach, het verlangen, de bezegeling, het afsluiten van een periode en de start van iets nieuws. Het zijn allemaal mooie fases, die een rol spelen bij de voorbereiding van een huwelijk en wat ik zo puur en mooi vind aan mensen. Ik hou ervan persoonlijke verhalen te verzamelen en te vertellen, waarmee ik graag een bijdrage lever om jullie verbinding en die met de mensen om jullie heen, te vieren en te versterken.

Jong, gemiddeld of wat ouder, verschillend of gelijk geslacht en verschillende talen en culturen; ik verdiep me in jullie verhaal en vind het fijn om dat op een herkenbare manier terug te geven aan jullie en de aanwezigen. Kinderen betrek ik op een leuke manier bij de ceremonie.

Ik ben zorgvuldig, kan serieus zijn, maar houd het graag luchtig en vind het fijn als er ook wat te lachen valt, uiteraard zonder afbreuk te doen aan het belang van jullie huwelijk. Graag bezorg ik jullie een ceremonie die als mooi en waardig kan worden gezien. Als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (B.A.B.S.) maak ik van jullie trouwdag een onvergetelijke!

Rita Kanters

Rita Kanters "Wil je met me trouwen?"

Mijn naam is Rita Kanters, trouwambtenaar in de gemeente Meierijstad; een mooie samenvoeging van persoonlijke elementen aangezien ik geboren en getogen ben in Veghel, momenteel met veel plezier in Schijndel woon en een kleine dertig jaar enthousiast actief ben geweest als leerkracht op een Rooise basisschool.

Omdat veel bruidsparen er niet (meer) voor kiezen om het wettelijk huwelijk te laten volgen door een kerkelijk huwelijk, wordt er over het algemeen veel waarde gehecht aan de inhoudelijke kant van het wettelijk huwelijk. Daarin is het voor mij steeds opnieuw een uitdaging om een “huwelijk op maat” te kunnen bieden. Dit betekent in de praktijk dat ik in het persoonlijk onderhoud met het bruidspaar zo goed mogelijk probeer te proeven hoe bruid en bruidegom in hun relatie staan, wat hun wensen zijn, hoe hun persoonlijke omstandigheden er toe doen en hoe de huwelijksdag ingekleurd gaat worden. Al deze bevindingen geef ik woorden in een persoonlijke, op maat gemaakte toespraak. En ik voel me nog steeds bevoorrecht dat ik aan die vorm en inhoud van zo’n belangrijke dag een bijdrage mag leveren.

Daarnaast ervaar ik de sfeer waarin de huwelijksceremonie plaatsvindt van groot belang. Die sfeer wordt grotendeels bepaald door het bruidspaar zelf, maar ook door een mooi gedicht, muziek, een kwinkslag of een persoonlijke invulling door familie of vrienden. Speciaal het moment van trouwen is heel intens en er gebeurt veel met en rondom de bruid, de bruidegom en hun omgeving. Ook vind ik het belangrijk dat de ceremonie regietechnisch goed verloopt, zodat alle aanwezigen (bruidspaar, getuigen en gasten) weten waar ze aan toe zijn. Het moet in ieder geval een bijeenkomst zijn waarin het bruidspaar het middelpunt vormt: het is hun feest!

Tenslotte beste bruidsparen: succes en veel plezier met alle voorbereidingen! Alvast een fijne trouwdag toegewenst!

Harry Kobus

Haary KobusMijn naam is Harry Kobus en een aantal jaren geleden heb ik mijn 20 jarig jubileum als buitengewoon ambtenaar der burgerlijke stand in de gemeente Veghel gevierd. In de afgelopen jaren heb ik ruim 400 huwelijken mogen voltrekken en telkens is het voor mij weer een uitdaging om het bruidspaar te verrassen met een toespraak die zeer persoonlijk is, waarin het serieuze element niet mag ontbreken, maar zeer zeker humor moet bevatten.

De trouwdag is voor een bruidspaar de mooiste dag van hun leven en daar speelt het burgerlijk huwelijk een steeds belangrijkere rol in. Om een persoonlijke toespraak te kunnen schrijven nodig ik het bruidspaar uit zodat we elkaar kunnen leren kennen. De praktijk leert dat ik altijd veel meer vragen voor het bruidspaar heb, dan het bruidspaar voor mij. Met de verkregen informatie ga ik dan aan de slag en tot nu toe is het mij nog altijd gelukt om een toespraak te schrijven die persoonlijk is, serieuze accenten heeft, maar waarbij zeker ook gelachen kan worden. En daardoor ben ik in staat om als trouwambtenaar een bijzondere start te geven aan een bijzondere dag. Op zaterdag ben ik beperkt beschikbaar.

Anne-Mieke Post - Smetsers

Anne-Mieke PostWat een fijn vooruitzicht is het als jullie binnenkort officieel het ja-woord aan elkaar gaan geven! Ik ben één van de trouwambtenaren bij de Gemeente Meierijstad en ik vind het een groot voorrecht dat ik huwelijken mag voltrekken en partnerschappen mag registreren!

Voorheen was ik werkzaam als lerares Frans, maar sinds 2003 zorg ik “voor een persoonlijke noot in zang en woord” bij allerlei gebeurtenissen.

In de loop der jaren heb ik als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand heel veel bijzondere ceremonies mee mogen maken, van mensen die ik tot dan toe nog niet kende, maar ook van oud-leerlingen, familieleden, vrienden, van piepjonge tot wat oudere mensen, geliefden aan het begin van hun leven en soms ook heel kort voor de dood van één van beiden. En elke keer weer probeerde ik te zorgen voor een ontspannen sfeer, afwisseling tussen diepgang en humor, maar ook de nodige warmte.

De huwelijken in 2008 en 2016 van onze twee dochters vormden twee prachtige hoogtepunten en het leuke is dat daaruit ook weer andere huwelijksopdrachten voor mij zijn voortgekomen! Zelfs van onze kleinzoon van 8 jaar!

Mijn huwelijkstoespraak kan ik eventueel ook (gedeeltelijk) in het Engels, Frans of Duits houden.  Ik kijk er naar uit om samen met jullie een persoonlijke kleur te geven aan één van de mooiste dagen van jullie leven!

Eline Schraven

Ik ben met zwangerschapsverlof van 19 juni 2021 t/m 31 oktober 2021.

De liefde vieren! Ik kan daar geen genoeg van krijgen. Een huwelijksceremonie is een uniek en bijzonder moment in jullie leven. Een moment waarop jullie in het bijzijn van familie en vrienden 'ja' zeggen tegen elkaar, tegen de liefde en een leven samen. Wat een eer dat ik daar bij mag zijn en jullie verhaal mag vertellen.

Voor de grote dag daar is, vraag ik jullie het hemd van het lijf tijdens een kennismakingsgesprek. Ik ben nieuwsgierig naar jullie liefdesverhaal en naar jullie wensen. Vervolgens zorg ik voor een persoonlijke ceremonie, met ruimte voor emoties, momenten van ontspanning (want trouwen is soms best wel spannend!) en een vleugje vrolijkheid.

Naast het voltrekken van huwelijken en partnerregistraties, ben ik werkzaam als theaterdocent en regisseur. Ik ben getrouwd met Mark en moeder van Vik en Abel.

Harrie Verwegen

In Veghel ben ik geboren en getogen, alleen voor mijn studie theologie heb ik een aantal jaren in Tilburg gewoond waar ik mijn vrouw Gina heb leren kennen. Samen hebben we 4 kinderen gekregen en 2 daarvan heb ik in 2010 als buitengewoon ambtenaar mogen trouwen. Een geweldige ervaring en gelukkig niet alleen voor mij lieten de twee nieuwbakken echtparen me weten! Toen daarna een zoon van goede vrienden en zijn vriendin vroegen of ik hun trouwambtenaar wilde zijn zag ik dat als een uitdaging: ervoor zorgen dat zij hun huwelijksvoltrekking als iets heel persoonlijks zouden ervaren, net als mijn eigen kinderen dat hadden gedaan.

En dat wil ik proberen als jullie trouwambtenaar, zoeken naar de goede woorden die passen bij jullie wensen, streven naar een ontspannen sfeer die je op je gemak doet zijn maar die ook recht doet aan de belangrijkheid van de belofte die je naar elkaar uitspreekt. Daarom kom ik eerst bij je op bezoek, om je te leren kennen en te horen wat jullie zouden willen en waaraan ik moet denken, om er zo samen jullie moment van te maken. Het is ten slotte jullie huwelijk of partnerregistratie!

Ondertussen heb ik sinds 2010 tientallen huwelijken mogen sluiten. Hele verschillende bruidsparen, jonge mensen maar ook leeftijdgenoten, sommigen met een andere culturele achtergrond; daarbij opvallend vaak oud-leerlingen! En dat beschouw ik als een groot compliment, zij kennen me tenslotte al en vragen me toch (of juist daarom?).

Succes met alle voorbereidingen die zo’n belangrijke dag vraagt en natuurlijk alvast een hele fijne dag gewenst.

Eigen trouwambtenaar

Mag ik ook zelf een trouwambtenaar voordragen? Ja. Dat is mogelijk. Hieraan zijn geen voorwaarden gebonden. Wilt  u hiervan gebruik maken, vul dan het formulier Eigen trouwambtenaar voordragen in. Uw verzoek moet uiterlijk 12 weken voor het huwelijk / partnerschap ingediend zijn bij de gemeente.

  • Het voordragen van een eigen trouwambtenaar kost in 2021 € 153,00 extra.
Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?