Trouwambtenaren

U bent hier:

De gemeente Meierijstad kent zeven trouwambtenaren ofwel buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand (Babs). Zij voltrekken het huwelijk, registreren het partnerschap. U mag een voorkeur voor een trouwambtenaar kenbaar maken. De trouwambtenaar neemt voor de plechtigheid contact met u op voor een persoonlijk gesprek. U kunt dan uw wensen bespreken, zoals de inhoud van de toespraak, muziek, het wel of niet wisselen van ringen etc.

Voor een kosteloos en spreekkamer huwelijk/partnerschap kunt u geen voorkeur opgeven. Een ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Meierijstad voltrekt het huwelijk of registreert het partnerschap.

Henriëtte van den Berk – Van de Laar

Henriëtte van den Berk - van de LaarMijn naam is Henriëtte van den Berk – Van de Laar (1957). Ik ben geboren en getogen in Sint-Oedenrode, getrouwd met Gerard en samen hebben we drie kinderen: Imke (1981), Tijs (1983) en Bram (1986). Thuis hebben we een pensionstal voor paarden en daarnaast ben ik tien jaar politiek actief geweest in Sint-Oedenrode, waarvan zes jaar als wethouder. Vanuit die functie heb ik met veel plezier al enkele huwelijken mogen sluiten.

Iedere keer wanneer twee mensen hun liefde voor elkaar uitspreken, is dat een unieke gebeurtenis. Ik vind het fantastisch om als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand een bijdrage te mogen leveren aan zo’n belangrijk en onvergetelijk moment. Tijdens een persoonlijk gesprek leer ik jullie graag wat beter kennen. Ik ben benieuwd naar jullie wensen en levensverhaal en zal dat in herkenbare taal, met alle ruimte voor een lach en een traan, verwoorden tijdens de huwelijksvoltrekking.

Een trouwdag is een hoogtepunt in je leven. Júllie staan centraal! Het moet voor jullie en alle aanwezigen dan ook een dag worden om nooit te vergeten. Een dag waar jullie nog vaak en met veel plezier aan terugdenken. Daar draag ik heel graag mijn steentje aan bij.

Corien Brus

Corien BrusDag aanstaand bruidspaar,

Mijn naam is Corien Brus, geboren op 20-02-1966 te ’s-Hertogenbosch. Ik woon in Erp samen met mijn bonus gezin. Ik houd van het bourgondische Brabantse leven, koken voor familie en vrienden of gezellig uit eten gaan. Mijn hobby’s zijn; zingen in een koor, wandelen, fietsen, fitnessen, films kijken, boeken lezen, een saunadagje, shoppen, een stedentripje of vakantie!

Mijn motto is; een dag niet gelachen is een dag niet geleefd en pluk de dag!

Ik ben een bezig bijtje als medewerkster van Meierijstad, als gastspreekster en mantelzorger.
De kers op de taart is voor mij het voltrekken van huwelijken. Iedere huwelijksvoltrekking is speciaal, zoals je het als bruidspaar wenst; romantisch, je levensverhaal in een speech, of kort maar krachtig, je eigen stempel erop gedrukt, met passende muziek. Traditioneel op het gemeentehuis, een sprookjesachtige ceremonie op het kasteel, in een modern jasje of landelijk op een unieke locatie!
Het is een eer om jullie een onvergetelijke ceremonie te bezorgen op de wijze die bij jullie past, zodat jullie trouwdag een mooie herinnering blijft. Ik verheug me erop om met jullie persoonlijk kennis te maken.

Hans vd Heuvel

Hans vd Heuvel

Sinds 2006 heb ik de dankbare taak om mensen in het huwelijk te verbinden.
Vaak gaat aan de huwelijkse datum een behoorlijke voorbereiding vooraf, wanneer zullen we trouwen, waar zullen we trouwen, wie nodigen we allemaal uit, hoe zal mijn trouwjurk eruit zien, combineert dat wel met jouw pak… of jurk… Op enig moment wordt het besluit genomen, Wij gaan trouwen. Naar deze dag wordt over het algemeen naar uitgezien, het moet de mooiste dag van het leven worden. Voor mij is zoals gezegd de dankbare taak weggelegd om onderdeel uit te mogen maken van die bijzondere dag.
De ervaring leert dat de laatste jaren het kerkelijk huwelijk nauwelijks nog wordt voltrokken. Dit is natuurlijk een keuze van het toekomstig echtpaar, elke keuze zal ik respecteren. Ook is de term Weigerambtenaar nog steeds in het nieuws. Zo een ambtenaar ben ik zeker niet, bij mij staat voorop dat het toekomstig bruidspaar (in wat voor samenstelling dan ook) voor een gelukkig en liefdevol leven kiest. Wederzijds respect en de liefde voor elkaar staat voorop… toch.

Mijn stijl is vooral informeel en persoonlijk. Tijdens een persoonlijk bezoekje probeer ik door middel van persoonlijke vragen zoveel mogelijk informatie en anekdotes te verkrijgen. Daarna ga ik thuis aan de keukentafel proberen een zo mooi mogelijk persoonlijk verhaal te maken. Ben je benieuwd wat er allemaal komt kijken bij een huwelijk, kijk op de site van de gemeente Meierijstad of Google er maar eens op los.
Als je denkt…. wie is toch die Hans van den Heuvel, ik zou zeggen bel of mail me maar. Je wordt er altijd een beetje wijzer van.

Veel plezier bij de voorbereidingen!

Rita Kanters

Rita Kanters

"Wil je met me trouwen?"

Mijn naam is Rita Kanters, trouwambtenaar in de gemeente Meierijstad; een mooie samenvoeging van persoonlijke elementen aangezien ik geboren en getogen ben in Veghel, momenteel met veel plezier in Schijndel woon en een kleine dertig jaar enthousiast actief ben geweest als leerkracht op een Rooise basisschool.

Omdat veel bruidsparen er niet (meer) voor kiezen om het wettelijk huwelijk te laten volgen door een kerkelijk huwelijk, wordt er over het algemeen veel waarde gehecht aan de inhoudelijke kant van het wettelijk huwelijk. Daarin is het voor mij steeds opnieuw een uitdaging om een “huwelijk op maat” te kunnen bieden. Dit betekent in de praktijk dat ik in het persoonlijk onderhoud met het bruidspaar zo goed mogelijk probeer te proeven hoe bruid en bruidegom in hun relatie staan, wat hun wensen zijn, hoe hun persoonlijke omstandigheden er toe doen en hoe de huwelijksdag ingekleurd gaat worden. Al deze bevindingen geef ik woorden in een persoonlijke, op maat gemaakte toespraak. En ik voel me nog steeds bevoorrecht dat ik aan die vorm en inhoud van zo’n belangrijke dag een bijdrage mag leveren.

Daarnaast ervaar ik de sfeer waarin de huwelijksceremonie plaatsvindt van groot belang. Die sfeer wordt grotendeels bepaald door het bruidspaar zelf, maar ook door een mooi gedicht, muziek, een kwinkslag of een persoonlijke invulling door familie of vrienden. Speciaal het moment van trouwen is heel intens en er gebeurt veel met en rondom de bruid, de bruidegom en hun omgeving. Ook vind ik het belangrijk dat de ceremonie regietechnisch goed verloopt, zodat alle aanwezigen (bruidspaar, getuigen en gasten) weten waar ze aan toe zijn. Het moet in ieder geval een bijeenkomst zijn waarin het bruidspaar het middelpunt vormt: het is hun feest!

Tenslotte beste bruidsparen: succes en veel plezier met alle voorbereidingen! Alvast een fijne trouwdag toegewenst!

Harry Kobus

Harry Kobus

Mijn naam is Harry Kobus en een aantal jaren geleden heb ik mijn 20 jarig jubileum als buitengewoon ambtenaar der burgerlijke stand in de gemeente Veghel gevierd. In de afgelopen jaren heb ik ruim 400 huwelijken mogen voltrekken en telkens is het voor mij weer een uitdaging om het bruidspaar te verrassen met een toespraak die zeer persoonlijk is, waarin het serieuze element niet mag ontbreken, maar zeer zeker humor moet bevatten.

De trouwdag is voor een bruidspaar de mooiste dag van hun leven en daar speelt het burgerlijk huwelijk een steeds belangrijkere rol in. Om een persoonlijke toespraak te kunnen schrijven nodig ik het bruidspaar uit zodat we elkaar kunnen leren kennen. De praktijk leert dat ik altijd veel meer vragen voor het bruidspaar heb, dan het bruidspaar voor mij. Met de verkregen informatie ga ik dan aan de slag en tot nu toe is het mij nog altijd gelukt om een toespraak te schrijven die persoonlijk is, serieuze accenten heeft, maar waarbij zeker ook gelachen kan worden. En daardoor ben ik in staat om als trouwambtenaar een bijzondere start te geven aan een bijzondere dag.

Anne-Mieke Post

Anne-Mieke Post

Mijn naam is Anne-Mieke Post-Smetsers. Ik ben in 1953 in Veghel geboren, in 1974 getrouwd met Martin en we hebben twee dochters. Het was voor mij een groot voorrecht om aan hun huwelijksfeest een bijdrage te mogen leveren als trouwambtenaar en als zangeres.

Ik heb altijd al een bijzondere interesse gehad in menselijke relaties en achtergronden van mensen. Dit komt ook tot uiting in mijn werk als zangeres, als spreker bij officiële gelegenheden zoals uitvaartdiensten en als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in Meierijstad en Uden.

Een ontspannen sfeer, afwisseling tussen diepgang en humor, maar ook de nodige warmte zijn voor mij belangrijke elementen van een huwelijksceremonie en partnerschapsregistratie. Na onze kennismaking tijdens een voorbereidend gesprek maak ik een persoonlijke speech, waarin jullie je als paar en ook de gasten zich echt herkennen. Uiteraard speel ik in op jullie specifieke wensen, zodat jullie later met een goed gevoel terug kunnen kijken op één van de mooiste dagen van jullie leven.

De speech kan ik eventueel ook (gedeeltelijk) in het Engels, Frans of Duits houden. Ik kijk er naar uit om samen met jullie een persoonlijke kleur te geven aan het officiële gedeelte van jullie trouwdag / partnerschapsregistratie!

Harrie Verwegen

In Veghel ben ik geboren en getogen, alleen voor mijn studie theologie heb ik een aantal jaren in Tilburg gewoond waar ik mijn vrouw Gina heb leren kennen. Samen hebben we 4 kinderen gekregen en 2 daarvan heb ik in 2010 als buitengewoon ambtenaar mogen trouwen. Een geweldige ervaring en gelukkig niet alleen voor mij lieten de twee nieuwbakken echtparen me weten! Toen daarna een zoon van goede vrienden en zijn vriendin vroegen of ik hun trouwambtenaar wilde zijn zag ik dat als een uitdaging: ervoor zorgen dat zij hun huwelijksvoltrekking als iets heel persoonlijks zouden ervaren, net als mijn eigen kinderen dat hadden gedaan.

En dat wil ik proberen als jullie trouwambtenaar, zoeken naar de goede woorden die passen bij jullie wensen, streven naar een ontspannen sfeer die je op je gemak doet zijn maar die ook recht doet aan de belangrijkheid van de belofte die je naar elkaar uitspreekt. Daarom kom ik eerst bij je op bezoek, om je te leren kennen en te horen wat jullie zouden willen en waaraan ik moet denken, om er zo samen jullie moment van te maken. Het is ten slotte jullie huwelijk of partnerregistratie!

Ondertussen heb ik sinds 2010 tientallen huwelijken mogen sluiten. Hele verschillende bruidsparen, jonge mensen maar ook leeftijdgenoten, sommigen met een andere culturele achtergrond; daarbij opvallend vaak oud-leerlingen! En dat beschouw ik als een groot compliment, zij kennen me tenslotte al en vragen me toch (of juist daarom?).

Succes met alle voorbereidingen die zo’n belangrijke dag vraagt en natuurlijk alvast een hele fijne dag gewenst.

Eigen trouwambtenaar

Mag ik ook zelf een trouwambtenaar voordragen? Ja. Dat is mogelijk. Hieraan zijn geen voorwaarden gebonden. Wilt  u hiervan gebruik maken, vul dan het formulier Eigen trouwambtenaar voordragen in. Uw verzoek moet uiterlijk 12 weken voor het huwelijk / partnerschap ingediend zijn bij de gemeente. Het voordragen van een eigen trouwambtenaar kost € 150,00 extra.

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?