Verbindingsweg N279

U bent hier:

Informatie met betrekking tot de verbindingsweg vanaf de afslag van de N279 bij Keldonk naar de bedrijventerreinen in het gebied Veghel-West (Dubbelen, Doornhoek, Foodpark). Meer informatie over de N279 (de provinciale weg langs het kanaal).

Waarom dit project?

Met de opwaardering van N279 door de Provincie was er lange tijd zicht op een omleiding om Veghel. Die omleiding zou langs de bedrijventerreinen Veghel-West (Dubbelen, Doornhoek en Foodpark) komen en daarmee een goede ontsluiting vormen. In de zomer van 2017 is er echter besloten om de N279 over het huidige tracé door Veghel te behouden. Om toch de bedrijventerreinenontsluiting te kunnen verbeteren, wordt er vanaf de afslag bij Keldonk een nieuwe verbindingsweg gerealiseerd. Daarvoor zijn de voorbereidingen gestart.

Planning

Fase Planning
Fasering
Onderzoeksfase tot tweede helft 2019
Ontwerp en voorbereiding grotendeels 2020
Uitvoering in 2021

We zitten nu in de onderzoeksfase, waarin we verschillende varianten voor het tracé van de weg gaan onderzoeken en vergelijken. Het doel is om in de tweede helft van 2019 een besluit te kunnen nemen of deze weg er inderdaad gaat komen en waar.

Ter inzage

De notitie Reikwijdte en Detailniveau MER ‘Verbindingsweg N279 lag tot 3 april 2019 ter inzage in het gemeentehuis in Veghel of klik hier voor de stukken in de Staatscourant (stukken zijn te vinden als bijlagen aan de linkerzijde)

Meer informatie

Stuur een mail naar verbindingsweg@meierijstad.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de verbindingsweg N279? Abonneer u dan op de digitale nieuwsbrief.

Verzonden nieuwsbrieven

Nieuwsbrief nummer 1

Nieuwsbrief nummer 2

Nieuwsbrief nummer 3

Nieuwsbrief nummer 4

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?