Verbindingsweg N279

U bent hier:

Op deze webpagina vindt u alle informatie over de verbindingsweg vanaf de afslag van de N279 bij Keldonk naar de bedrijventerreinen in het gebied Veghel-West (Dubbelen, Doornhoek, Foodpark). Voor meer informatie over de N279 (de provinciale weg langs het kanaal) verwijzen wij u naar de website van de Provincie.

Waarom dit project?

Met de opwaardering van N279 door de Provincie was er lange tijd zicht op een omleiding om Veghel. Die omleiding zou langs de bedrijventerreinen Veghel-West (Dubbelen, Doornhoek en Foodpark) komen en daarmee een goede ontsluiting vormen. In de zomer van 2017 is er echter besloten om de N279 over het huidige tracé door Veghel te behouden. Om toch de bedrijventerreinenontsluiting te kunnen verbeteren, wordt er vanaf de afslag bij Keldonk een nieuwe verbindingsweg gerealiseerd. Daarvoor zijn de voorbereidingen gestart.

Planning

We zitten nu in de onderzoeksfase, waarin we verschillende varianten voor het tracé van de weg gaan onderzoeken en vergelijken. Hieronder de planning op hoofdlijnen. 

Fase Planning
Fasering
Onderzoeksfase tot tweede helft 2020
Ontwerp en voorbereiding 2021-2022
Uitvoering na 2022

Informatie

De notitie Reikwijdte en Detailniveau MER ‘Verbindingsweg N279 lag tot 3 april 2019 ter inzage in het gemeentehuis in Veghel. Stukken eveneens te vinden op Overheid.nl.

Heeft u nog vagen stuur dan een mail naar verbindingsweg@meierijstad.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de verbindingsweg N279? Abonneer u dan op de digitale nieuwsbrief. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de e-mail nieuwsbrief. Hier kunt u lezen hoe de gemeente omgaat met persoonsgegevens.

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?