Vergunningen

U bent hier:

Vergunningen, bouwplannen en regelingen inzien

Informatie over vergunningen en vergunningsaanvragen wordt niet meer gepubliceerd in de plaatselijke huis-aan-huis bladen, maar op de website van de overheid. U kunt een e-mailservice instellen voor uw buurt of wijk.

Meer info over instellen e-mailservice overheid

Omgevingsvergunning

Als u wilt bouwen, slopen, kappen of iets anders aan uw omgeving wilt veranderen 

Ga naar Omgevingsvergunning

Drank- en horecavergunning

Voor cafés, kantines, discotheken of slijterijen waar alcohol geschonken of verkocht wordt

Ga naar Drankhorecavergunning

Evenement organiseren

Als u een klein evenement organiseert, moet u dat melden bij de gemeente. Voor een groot evenement moet u een vergunning aanvragen

Ga naar Evenementenvergunning

Collectevergunning

Voor een openbare collecte heeft u een collectevergunning nodig. De opbrengst van uw inzameling of collecte moet voor een liefdadig of goed doel bestemd zijn.

Ga naar collecte

Ontheffing geluidhinder

Het is in de gemeente niet toegestaan om onnodig geluid te maken. Als u dit in bepaalde omstandigheden toch wilt doen kunt u de ontheffing geluidhinder aanvragen.

Ga naar geluidhinder

Aanvraag standplaats

Met een standplaatsvergunning kunt u geen vaste plaats op een jaarmarkt of markt of een  vaste plaats op een evenement  aanvragen.

Ga naar standplaats

Incidentele festiviteit melden

U mag een paar keer per jaar een festiviteit organiseren voor uw inrichting waarbij u mag afwijken van geluidsnormen. U meldt dit bij de gemeente.

Ga naar festiviteit

Loterij, kansspel of bingo

Wilt u namens uw Nederlandse vereniging een bingo, loterij of kansspel organiseren? Daaraan zijn een aantal voorwaarden verbonden.

Ga naar bingo