Vrijwilligersdag

U bent hier:

Update 10 maart: Filmfestival tot nader bericht uitgesteld

Het geplande filmfestival voor vrijwilligers aanstaande zondag 15 maart in de Blauwe Kei gaat niet door en wordt uitgesteld tot nader bericht. De vrijwilligersorganisaties, vrijwilligerspunten en de mensen die zich aangemeld hebben, worden deze week persoonlijk over deze situatie geïnformeerd. Wij verzoeken u om dit bericht voor de zekerheid ook nog te verspreiden onder uw vrijwilligers. Als er meer bekend is over een eventueel andere datum, wordt u daarvan op de hoogte gebracht. 

Als werkgever en overheidsorganisatie wil de gemeente Meierijstad graag het goede voorbeeld geven. Het college heeft daarom besloten bijeenkomsten voor deze week uit te stellen: “Wij vinden het belangrijk om de inwoners niet onnodig voor dilemma’s te stellen en iedereen zoveel mogelijk de gelegenheid bieden deel te nemen, óók de mensen die nu om diverse redenen de keuze maken om niet te gaan”.

Dank voor uw begrip en medewerking.

Gemeente Meierijstad bedankt haar vrijwilligers!

Net als in de afgelopen jaren dankt de gemeente Meierijstad  ook dit jaar weer graag haar vrijwilligers. Dankzij hun inzet worden er immers vele mooie initiatieven gerealiseerd binnen onze gemeentegrenzen.

Filmfestival zondag 15 maart 2020

Wegens het grote succes van de voorgaande filmfestivals bieden we de vrijwilligers van Meierijstad  een gratis bioscoopbezoek inclusief een drankje aan in Theater De Blauwe Kei in Veghel.  Bent u inwoner van de Gemeente Meierijstad en zet  u zich, op wat voor manier dan ook, in als vrijwilliger binnen de Gemeente Meierijstad (bijvoorbeeld bij een sportvereniging, in de zorg, bij evenementen of vanuit een landelijke organisatie ) dan bent u van harte welkom op het Filmfestival in De Blauwe Kei op zondag 15 maart 2020.

Filmkeuze

U kunt kiezen uit de volgende films:

  • Het Groene Woud, Brabant tussen steden (11.00 uur)

Het Groene Woud

In het hart van Brabant, tussen de steden Tilburg, Eindhoven, Helmond en Den Bosch ligt het grootste landschapsreservaat van Nederland: ‘Het Groene Woud’. Hier vinden we bossen, heide, vennen, beekdalen en volop cultuurhistorie. Dat is best bijzonder in een provincie met een en al bedrijvigheid, een intensieve landbouw en veel mensen die er wonen, werken en recreëren. Brabant is eigenlijk één grote metropool. De unieke natuur, in balans met stad en land, mens en dier, staat centraal in de film. Enkele helden spelen de hoofdrol. Het verborgen leven van edelhert, ooievaar, boomkikker en das wordt prachtig in beeld gebracht. Het zijn de natuurlijke schatten van het toekomstige Van Gogh Nationaal Park.

Filmmaker Mark Kapteijns heeft twee jaar gewerkt aan zijn nieuwste film. Hij is werkzaam als terreinmedewerker bij Brabants Landschap in Het Groene Woud en daarnaast heeft hij vele natuurfilms op zijn naam staan, die hij heeft opgenomen in alle delen van Brabant. Mark Kapteijns heeft gelijktijdig met de film over Het Groene Woud een korte film gemaakt met de titel ‘Brabants zandpad: Bedreigde schoonheid’. Een sfeervol beeld over de bijzondere waarden van zandpaden, die steeds zeldzamer worden. Deze korte film is ingesproken door Wim van de Donk, commissaris van de Koning en wordt tevens vertoond op zondag 15 maart 2020. 

Voorafgaand is er een interview met een van de makers van de film (Mark Kapteins (boswachter/natuurfilmer Het Groene Woud) of James van Leuven (producer Het Groen Woud). 

  • De Liefhebbers (15.00 uur) 

Liefhebbers

De onderlinge relaties van vier volwassen kinderen van de familie Liefhebber komen op scherp te staan als blijkt dat hun vader zijn ziekte heeft verzwegen. Om nader tot elkaar te komen zullen ze de confrontatie met elkaar én zichzelf moeten aangaan, want zelfs onvoorwaardelijke familiebanden hebben hun grenzen.

  • Cast: Jeroen Krabbé, Hadewych Minis, Theo Maassen, Beppie Melissen, Sanne Samina Hanssen, Rebecca de Nooijer, Jelka van Houten, Guy Clemens.
  • Once Upon A Time In Hollywood (19.30 uur)

Once upon a time in hollywood

Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood speelt zich af in het Los Angeles van 1969, een tijd waarin alles aan het veranderen is. TV-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) proberen aan de bak te komen in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen. De negende film van schrijver en regisseur Quentin Tarantino is een eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk, met meerdere verhaallijnen en een imposante ensemblecast.

Aanmelden mogelijk vanaf 14 februari 2020

Aanmelden voor het filmfestival gaat via de website van De Blauwe Kei www.blauwekei.nl . Alle vrijwilligersorganisaties van Meierijstad hebben per mail een persoonlijke uitnodiging ontvangen met daarin een actiecode. Via deze actiecode kunt u zich aanmelden voor één film naar keuze. Heeft uw vrijwilligersorganisatie geen actiecode ontvangen? Laat de vrijwilligersorganisatie dan contact met ons opnemen via onderstaande contactgegevens. Door deze film te reserveren gaat u akkoord met het verstrekken van uw e-mailadres aan de gemeente Meierijstad ten behoeve van de evaluatie filmfestival Meierijstad 2020.

Uitleg "Hoe reserveer ik een kaartje" (Pdf, 1.3 mB)

Om zoveel mogelijk vrijwilligers in de gelegenheid te stellen naar de bioscoop te gaan, mogen er geen introducé(é)s  worden meegenomen. Er zijn per film 500 stoelen beschikbaar. Reserveringen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Wees er snel bij, want vol =vol!

Contact

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen? Neemt u dan contact op met Angel Mendeszoon van gemeente Meierijstad.

Hoe tevreden bent u over de website van de gemeente Meierijstad?