De sportonderneming van Carole Sannen

Er is veel creativiteit onder ondernemers

Als haar deelnemers niet met een bezwete rug van het veld stappen, is er iets niet goed gegaan. Wees gerust: sportondernemer Carole Sannen is geen drill instructor, maar wie haar lessen volgt, weet dat ‘even knallen’ een vast onderdeel is.

Carole startte in 2017 met haar onderneming Ca-Sa Coaching (voeding en beweging). “Ik houd ervan om te investeren in mijn lichaam en conditie. Toen ik steeds meer positieve reacties kreeg op de berichtjes die ik op social media postte, ben ik het gaan uitbouwen en mijn eigen bedrijf gestart. Met name de laatste twee jaar is het explosief gegroeid: van twee lessen per week naar zeven.”

Geen fluwelen aanpak

Met Ca-Sa Coaching biedt Carole haar deelnemers een variëteit aan buitensporten, van hardlopen tot bootcamps. “We sporten overal waar we kunnen: op parkeerplaatsen, de Vlagheide, industrieterrein Duin… Bankjes, stoepjes, hellingen, trappen – we gebruiken alles wat we tegenkomen. Of ik streng ben? Laat ik het zo zeggen: als je een fluwelen aanpak wenst, zou ik verder zoeken. Ik houd rekening met ieders niveau en persoonlijke doelen, maar sporten is wél sporten.”

Stip op de horizon

Gevraagd naar haar ‘stip op de horizon’ lacht Carole. “Heb je even? Ik heb als ondernemer heel wat dromen en wensen. Bijvoorbeeld meer maatschappelijke projecten opzetten. Tijdens een kennismakingslunch met startende ondernemers raakte ik aan de praat met de accountmanagers bedrijven Marc de Bie en Ellen Dangé van de gemeente. Ellen bracht me in contact met leefstijladviseur Sophie Hamers; zij maakte me attent op het project PIM Vitaal, waarbij PIM staat voor Participeren In Meierijstad. De eerste samenwerking was veelbelovend, we zoeken nu naar de juiste vorm om het verder vorm te geven.”

Creativiteit benutten

Ook vertelt Carole over plannen voor maatschappelijke sportprogramma’s. “Bijvoorbeeld voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor hen is sporten en bewegen niet vanzelfsprekend. Bovendien doen ze via zo’n programma vaak ook waardevolle sociale contacten op.” Carole heeft al een lijntje met de subsidioloog van de gemeente, die haar ondersteunt met subsidies en voorwaarden. “Een positieve zaak, hulp is altijd fijn. Hoe meer de gemeente gebruik maakt van de creativiteit bij de ondernemers, des te meer nieuwe ideeën en initiatieven er ontstaan. Zo laten ze zien dat ze er écht voor de inwoners zijn.”

Meer weten over PIM Vitaal? Kijk dan op pimwerkt.nu.