De zonnige toekomst bij pionier Teun van Sinten

We willen een verschil maken voor zakelijke klanten

Dat Teun van Sinten een pionier is, bewees hij al tijdens zijn studie. Toen de zonnepanelenmarkt nog in de kinderschoenen stond, legde hij eigenhandig zo’n tachtig panelen aan op het dak van het bedrijfspand van zijn ouders. Anno 2022 is Teun de trotse eigenaar van Solisplan en ziet hij zijn bedrijf groeien tot toekomstbestendige proporties.

Ik kom uit een ondernemersgezin, dus het zit er gewoon in, denk ik”, lacht Teun. “Dat van die zonnepanelen op het bedrijfspand van mijn ouders, was in 2012. Tachtig panelen was in die tijd best een setje! Er was veel aandacht voor, en voordat ik het wist, legde ik steeds meer installaties aan. In 2015 heb ik de stap gewaagd naar een eigen bedrijf. Ik wilde graag iets neerzetten voor zakelijke klanten, een verschil maken. Daar zijn we aardig in op weg.”

Geen concessies

Voornaamste opdrachtgevers voor Solisplan zijn ondernemers, bouwbedrijven en installateurs in de wijde regio. “Het verschil tussen ons en anderen? Wij verzorgen het hele traject rondom zonnestroomsystemen, van de subsidieaanvraag tot en met het bouwen en beheren van de installaties.” In de kwaliteit van de producten doen Teun en zijn collega’s geen concessies: die moet top zijn. “Daarom doen we bijvoorbeeld vrijwel uitsluitend zaken met leveranciers die in de top-30 staan van beursanalist Bloomberg. Ook werken we volgens de Scope-12 keuringsrichtlijn, ook al is dat niet verplicht. We lopen gewoon graag voorop.”

Zonnige toekomst

Thuisbasis van Solisplan is Sint-Oedenrode, en als het aan Teun ligt, blijft dat ook zo. “We zitten hier prima, we kunnen goed ondernemen in de regio. Voor onze dochteronderneming, een bedrijf in de energieopslag, energiebeheer en onderhoud, kijken we naar Veghel, liefst een zichtlocatie. Mijn mening over ondernemen in Meierijstad is positief, de verstandhouding met de gemeente is goed. Je merkt dat er ruimte is om te ondernemen. Natuurlijk heeft de gemeente veel aandacht voor de allergrootste bedrijven, maar als ze ook blijven focussen op de wat kleinere ondernemingen, zie ik de toekomst zonnig in.”