Kristalhelder water van Arjan van der Spank

Altijd en overal kraakhelder water

Een groen vijver of zwembad – daar zit niemand op te wachten. Maar hoe voorkom je dat micro-organismen bezit nemen van je kristalheldere water? Bij VGE uit Schijndel hebben ze het antwoord. VGE is al decennia gespecialiseerd in het desinfecteren van water, met UV-C apparatuur. In 2021 verhuisde VGE van Son en Breugel naar Schijndel.

Arjan van der Spank is managing director van VGE. Hij vertelt dat de UV-C apparatuur vooral wordt gebruikt in zwembaden en vijvers. “Daarnaast hebben we producten voor de viskweek, tuinbouw en voor het reinigen van drinkwater. Kijk, in Nederland hebben we het beste drinkwater van de wereld. Maar dat is niet overal vanzelfsprekend. Een kleine UV-C unit tussen je drinkwaterbron en je woning levert al micro-organisme vrij drinkwater op. En als je kijkt naar vijvers en zwembaden: een UV-C unit houdt je water gegarandeerd kraakhelder.”

Nooit meer rode ogen

VGE voegt niets toe aan het water; de voornaamste component van de apparatuur is een UV-C lamp. Arjan: “UV-C is een vorm van straling, met als eigenschap dat het DNA kan afbreken. De straling doodt alle algen, virussen en bacteriën in het water dat door onze units stroomt. Bijkomend voordeel: je hebt veel minder chloor nodig, waardoor het water lekkerder ruikt en ‘rode ogen’ na het zwemmen voorgoed verleden tijd zijn.”

Belangrijkste kapitaal

Tien jaar geleden werd Arjan aangesteld als managing director van VGE, dat destijds voor een grondige reorganisatie stond. Arjan: “Alles is aangepast aan de huidige tijd: de bedrijfsstructuur, productie, verkoopprocessen… We hebben een mooi team van zo’n 45 medewerkers, ons belangrijkste kapitaal. Zij zijn het, die je bedrijfsresultaat bepalen.”

Altijd bereikbaar

De verhuizing naar Schijndel was de start van een nieuwe fase. Arjan: “We zochten eerst in de omgeving van Son en Breugel, maar kwamen al snel in Schijndel en Veghel uit. Inmiddels hebben we een prachtig pand betrokken aan de Nieuwe Eerdsebaan. De samenwerking met de gemeente was positief. Het ging best vlot, al mag het voor ondernemers natuurlijk altijd sneller. En hadden we tussendoor een vraag of probleem? Dan was onze accountmanager bedrijven Ellen Dangé altijd bereikbaar. Inmiddels zitten we goed in ons jasje, we kunnen hier nog jaren vooruit.”