State of the art datacenter van e-Quest

Betrouwbare IT als water uit de kraan

Drie gemeentes waren er in de race, maar Meierijstad sprong er als potentiële nieuwe vestigingslocatie vanaf het begin uit. Inmiddels is Veghel alweer zo’n 2,5 jaar thuisbasis van IT-specialist e-Quest, waarvan het moederbedrijf in Helmond is gevestigd. Binnenkort gaat een grote wens in vervulling: dan neemt het bedrijf een splinternieuw, state-of-the-art datacenter in gebruik.

In gesprek met e-Quest wijzen Martijn de Koning (commercieel directeur) en Wing Choi (business unit-manager locatie Veghel) op een slogan die het bedrijf prima samenvat: ‘Wij ontzorgen u op IT vlak, zodat u zich kunt focussen op het succesvol zijn van uw business’. Martijn stelt zelfs dat betrouwbare IT net zo vanzelfsprekend moet zijn als water uit de kraan. “Je kunt bij ons terecht voor alle IT-diensten”, vertelt hij. “Kantoorautomatisering, glasvezeldiensten, cloudoplossingen en datacenter-capaciteit.”

Stabiele verbinding

Het realiseren van een derde datacenter (e-Quest heeft er al twee in Helmond) was een belangrijke voorwaarde om te kiezen voor een vestiging in Veghel. Wing vertelt: “Als ondernemer huisvest je je data het liefste in een vertrouwde, veilige omgeving. We hebben meerdere verbindingen tussen onze datacenters en naar drie grote Internet Exchange-knooppunten in Nederland. Dankzij de uitstekende samenwerking met Glasnet Veghel kunnen we een rechtstreekse verbinding realiseren tussen de klantlocatie in Meierijstad en onze datacenters. De verbinding tussen je kantoor en je data is dus uiterst stabiel.”

Enthousiast en betrokken

Wat hielp in de keuze voor Meierijstad, zo vervolgt Martijn, was het enthousiasme en de betrokkenheid van de gemeente. “Neem wethouder Jan Goijaarts, die wil weten wat er speelt bij de bedrijven in zijn gemeente. En met accountmanager bedrijven Marc de Bie sparren we iedere maand over wat er speelt, wat we nodig hebben en welke rol hij daarin kan spelen. De gemeente is een politieke organisatie, maar wél een die vanuit ondernemersperspectief kan handelen.”

Kansen in Meierijstad

Verder spreekt het arbeidsethos van de ondernemers in Meierijstad Martijn erg aan. “Ze tonen een sterke betrokkenheid bij hun gemeente. Niet alleen zakelijk, ook maatschappelijk. Dat past heel goed bij wie wij zijn: lokaal geïnteresseerd, actief en betrokken. We delen ons Meierijstadse verhaal graag met collega-ondernemers. Natuurlijk ben je altijd zelf verantwoordelijk voor het verzilveren van je kansen, maar dát er in Meierijstad kansen liggen, is voor ons een bewezen feit.”