Gemeente Meierijstad zet in op energiehulp aan huis in Veghel-Zuid

Gemeente Meierijstad start deze week met het aanbieden van energiehulp aan huis in de wijk Veghel-Zuid. Met deze wijkaanpak wil gemeente Meierijstad huiseigenaren in deze wijk helpen om de energiekosten te verminderen en de woningen voor te bereiden op de aankomende winter. Voor deze wijkaanpak komen huishoudens in aanmerking die in een oudere woning wonen met een laag energielabel en een lage WOZ-waarde.

De energiehulp bestaat uit een gratis energieadvies en een directe installatie van de benodigde en gewenste energiebesparende producten. Denk bijvoorbeeld aan LED-lampen, tochtstrips of radiatorfolie. De producten zijn gratis en worden gratis geïnstalleerd. Daarnaast krijgt de bewoner ook handige bespaartips.

Wethouder Menno Roozendaal; “In Meierijstad hebben we gekozen voor een ‘warme toenadering’ in de aanpak van energiearmoede. Dus niet alleen een brief op de mat, maar ook zichtbaar aanwezig zijn in de wijk, aanbellen en in gesprek gaan met de mensen. We merken echt dat dat goed werkt”.

De huishoudens in de doelgroep hebben allemaal een brief ontvangen en krijgen in de komende weken bezoek van een energiehulp. De inwoners kunnen zich hiervoor aanmelden door een poster op hun raam te plakken of zich aanmelden via de website, zodat de energiehulp weet dat hij/zij welkom is. De actie in Veghel-Zuid loopt tot en met 8 juli.

Ecomobiel in de wijk

Tussen 19 juni en 8 juli is ook de Ecomobiel van de gemeente regelmatig te zien in de wijk. Daar kunnen inwoners terecht met vragen over deze actie of voor een gesprekje met de energiecoaches van de Energie Coöperatie Meierijstad (ECM). De wijkaanpakkers Energie van de welzijnsorganisatie zijn ook ter plekke.

De Ecomobiel is aanwezig op de volgende momenten en locaties:

  • Woensdag 21 juni bij de Vijfmaster tussen 14.00 uur en 17.00 uur
  • Woensdag 28 juni bij de Boekt tussen 14.00 uur en 17.00 uur
  • Woensdag 5 juli bij apotheek ‘t Zuid tussen 14.00 uur en 17.00 uur
  • Vrijdag 7 juli bij de moskee tussen 14.00 uur en 17.00 uur