Inwoners uit Meierijstad kunnen ook in 2024 weer meedoen met het NK Tegelwippen

De gemeente Meierijstad gaat ook dit jaar weer de strijd aan bij het NK Tegelwippen! dat is niet alleen goed nieuws voor het milieu. 

Gratis tegels inleveren bij de milieustraat

Iedereen kan meehelpen door overbodige tegels te wippen uit de tuin en te vervangen door meer vaste planten, bloemen en bomen. Inwoners kunnen deze tegels aanmelden, zodat ze meetellen bij de Tegelteller van gemeente Meierijstad. De tegels kunnen gratis worden ingeleverd bij een van onze milieustraten.

Inruilactie in mei: gratis moestuinzaden

In mei krijgen inwoners moestuinzaden in ruil voor tegels. 

Container op kosten van gemeente 

Inwoners die (samen met de buren) meer dan 200 tegels of 20 m2 vervangen door groen kunnen op kosten van de gemeente een container bestellen. Dit geldt alleen voor tegels en stenen uit tuinen en het is niet de bedoeling dat ze worden vervangen door andere tegels.

Winactie “Plant je mee voor een fleurige straat”

Voor inwoners die samen met hun buren minimaal 20m2 aan tegels uit de voortuinen halen is er een winactie. De straat maakt daarbij kans op gratis aanleg van beplanting in de voortuinen.
Inwoners kunnen zich voor 30 juni 2024 aanmelden voor de winactie “Plant je mee voor een fleurige straat”.

Voorwaarden en aanmelden

Inwoners kunnen tot en met 31 oktober 2024 meedoen aan het NK Tegelwippen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.meierijstad.nl/tegelwippen.

Meierijstad was in 2023 de winnaar van het NK Tegelwippen

Tijdens het NK Tegelwippen in 2023 kwam gemeente Meierijstad als winnaar uit de bus met ruim 13.875 gewipte tegels. Welke gemeente gaat er dit jaar met de winst vandoor?
Wethouder Jan van Burgsteden: “Winnen van een andere gemeente is leuk, maar het draait bij het kampioenschap natuurlijk om een hoger, gemeenschappelijk doel. Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Enorme hoosbuien, hitte of een lange periode van droogte volgen elkaar op. Het veranderende klimaat is een zaak van de lange termijn, maar maatregelen van vandaag hebben morgen al effect. Wij kunnen daarbij de hulp van onze inwoners goed gebruiken, dus doen we graag een oproep aan alle inwoners van Meierijstad om tegels te vervangen door groen”.