Veghel – De Amert – Dorshout

Bruto oppervlakte van het terrein 81 ha. Netto oppervlak 67 ha.

De Amert - Dorshout is een relatief jong bedrijventerrein. Het bedrijventerrein bestaat uit de volgende straten: De Amert, Binnenveld, Lage Landstraat, Pater van den Elsenlaan en noordelijke deel NCB-Laan.  Bruto oppervlakte van het terrein 81 ha. Netto oppervlak 67 ha.

Bereikbaarheid en interne ontsluiting

Het bedrijventerrein ligt aan de noordkant van de Zuid-Willemsvaart en grenst aan de rijksweg A50, bij afrit 11 (Veghel) en de provinciale weg N279.

Het bedrijventerrein beschikt over een spoor, met aftakking naar het terrein zelf, maar dit spoor is momenteel nog niet in gebruik genomen.

Openbare inrichting

Het bedrijventerrein is recent gerevitaliseerd waarmee een impuls gegeven is aan de verduurzaming van het bedrijventerrein. De wegen zijn allen geasfalteerd en verkeren in goede conditie.

Op het bedrijventerrein ligt een glasvezel netwerk van KPN.

Type bedrijvigheid

Het terrein huisvest ca. 120 ondernemingen met ca. 1.800 arbeidsplaatsen. Op het terrein bevinden zich relatief veel bedrijven uit de sector Food & Feed. Overige aanwezige sectoren zijn logistiek, bouwbedrijven, autobedrijven en dienstverlening.

Uitgeefbare kavels

Op bedrijventerrein de Amert zijn alle kavels uitgegeven. Op bedrijventerrein Dorshout zijn nog enkele kleinschalige woon-/werkkavels beschikbaar (milieucategorie 1 en 2) en kavels geschikt voor bedrijven en kantoren in milieucategorieën 1 t/m 3.1. Deze kavels zijn niet in eigendom van de gemeente Meierijstad. Voor informatie kunt u terecht bij Bernheze Makelaars & Adviseurs.

KVO-B

Het bedrijventerrein heeft het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B). Ondernemers, politie, brandweer en gemeente zorgen gezamenlijk voor een schoon, heel en veilig bedrijventerrein in een sociale en verkeersveilige omgeving met minimale criminaliteit en overlast.

Bedrijventerrein De Amert