Buitengebied

In het buitengebied van de gemeente Meierijstad zijn veel verschillende ondernemingen gevestigd. Daarnaast zijn op circa 400 locaties MKB ondernemingen en ZZP’ers te vinden.

In het buitengebied van de gemeente Meierijstad zijn veel verschillende ondernemingen gevestigd met iedere bedrijfstak zijn eigen identiteit, sfeer en dynamiek. Denk aan de ruim 500 agrarische bedrijven, zoals akkerbouwers, tuinders en veeteeltbedrijven. Daarnaast zijn op circa 400 locaties MKB ondernemingen en ZZP’ers te vinden, zoals ambachtelijke, transport-  en technische hulpbedrijven tot dienstverlenende ondernemingen.

Een belangrijke ontwikkeling is de transitie van de landbouw. Van de agrarische bedrijven in ons buitengebied is of zal door de vergrijzing en de transitie van de landbouw ruim de helft worden beëindigd. Een van de opdrachten is om al deze vrijkomende agrarische bedrijven een passende herbestemming te geven. Dit vergt de nodige aandacht en inspanning van de ondernemers, bewoners en de gemeente om ons landelijk gebied vitaal te houden.