Foodpark Veghel

Foodpark Veghel, gelegen in het hart van gemeente Meierijstad, biedt een bijzonder aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven in de voedingsindustrie die nieuwe samenwerkingsverbanden zoeken en optimaal aangesloten willen zijn op hun (consumenten)markt.

Wat is Foodpark Veghel?

Meierijstad is sterk in food, feed en logistiek. Dat wordt ondersteund door infrastructuur in de regio. De A50, N279 en de Zuid-Willemsvaart zijn daar voorbeelden van.

Aan de zuidkant van Veghel, gelegen aan de A50, ontwikkelt de gemeente Meierijstad een nieuw, 70 hectare groot uitgeefbaar bedrijventerrein. Hier vinden bedrijven een vruchtbaar klimaat voor vernieuwing en samenwerking in de agrifood sector en logisitiek. De eerste drie fasen (met een totale oppervlakte aan uitgeefbaar bedrijventerrein van ca. 51 ha) zijn inmiddels in ontwikkeling genomen en nagenoeg volledig verkocht. De ambitie van de gemeente is om dit jaar te starten met de planologische procedure om de laatste fase in ontwikkeling te kunnen nemen.

Reeds gevestigde bedrijven rondom Foodpark zijn onder meer:

 • Mars
 • FrieslandCampina/DMV
 • Jumbo Supermarkten
 • Sligro Food Group
 • Ploegmakers Food Ingredients (Ardo Group)
 • Maison van den Boer
 • BAS Group
 • Kuehne + Nagel
 • Van den Bosch
 • Agrifirm
 • NutriControl
 • Royal Canin
 • Vobra special petfoods
 • Victoria mengvoeders

 

Bestemmingsplan fase 4

In totaal is er circa 70 hectare aan kavels beschikbaar voor bedrijven die uitbreidingsruimte zoeken. Voor bestaande en nieuwe bedrijven die actief zijn in de levensmiddelenindustrie, maar ook voor productiebedrijven die diensten/producten ten behoeve van de levensmiddelenindustrie leveren. Voor nieuwe bedrijven is Foodpark een stabiele omgeving met de aanwezigheid van bedrijven die zich de afgelopen decennia sterk hebben kunnen ontwikkelen door te profiteren van elkaars kennis, faciliteiten en ontwikkeling. Een ontwikkeling die onverminderd doorgaat in de toekomst. De lange traditie in agrifood en aanpakkersmentaliteit maakt deze regio tot een sterk centrum van de makers van ons voedsel en voedselsystemen van gisteren, vandaag en morgen.

In fase 1, 2 en 3 zijn op dit moment geen percelen beschikbaar. Voor fase 4 wordt binnenkort de planologische procedure opgestart. Neemt u vooral contact met Marc de Bie, senior accountmanager bedrijven voor meer informatie (bedrijven@meierijstad.nl of telefonisch: 14 0413).

Informatie verkoopprocedure

Voor nadere informatie of een bezichtiging kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers.

Marc de Bie, Senior Accountmanager Bedrijven

​Aanspreekpunt voor ondernemers in Veghel. Bedrijventerreinen: Poort van Veghel, De Dubbelen, Doornhoek, De Amert- Dorsthout, Heuvelplein en Foodpark in Veghel. 
Specialisatie: Agrifood/Food(high)Tech, Innovatie, Key Accounts, Start- en Scale-Ups.
Contactgegevens: 06 51 60 29 18mdebie@meierijstad.nlcontactformulier Bedrijven

Publicaties over Foodpark Veghel

Groei voor de toekomst

Meierijstad en meer specifiek Veghel heeft een voortdurende aantrekkingskracht op bedrijven in de voedingsindustrie. Agrifirm, Jumbo, Sligro Food Group, Friesland Campina, Maison van den Boer, Hutten Catering en Mars Nederland zijn grote, gevestigde (familie)bedrijven die grote aantrekkingskracht op andere partijen uitoefenen. Denk daarbij aan toeleveranciers, logistieke dienstverleners, nichespelers en specialisten binnen de industrie. Samen bedienen zij maar liefst een kwart van de Nederlandse consumenten.

De ontwikkeling van Foodpark focust op vernieuwing, samenwerking, versterking en profilering van onze voedingsindustrie. Foodpark zal binnen de regio Noordoost-Brabant uitgroeien tot een toplocatie waar ‘food en feed’ zich concentreren. Alle kennis, ervaring, faciliteiten en bestuurlijk commitment worden hier gecombineerd.

Gemeente Meierijstad

Ondernemende gemeente

Meierijstad is ontstaan uit de fusie van de gemeenten Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode. Op een oppervlakte van 184 km² vind je er ruim 81.000 inwoners en 45.000 arbeidsplaatsen. Er bevinden zich 4300 bedrijven en 3000 ondernemers.

De ondernemers en bedrijven zijn met ruim 900 bedrijven vertegenwoordigd in het Platform Ondernemend Meierijstad. Dit platform zet zich in om de samenwerking tussen bedrijven onderling en tussen bedrijven en de gemeente Meierijstad te stimuleren, coördineren en faciliteren, onder andere op het gebied van inkoop en beveiliging.

Meer informatie: www.pom.nl

De gemeente Meierijstad maakt zich samen met het bedrijfsleven sterk voor een gezonde lokale en regionale economie met ruime werkgelegenheid. Food is daarin de verbindende factor: de productie in het buitengebied, de voedingsindustrie en nieuwe productontwikkeling.

De beroepsbevolking is aan het werk. Er is een goede balans tussen werken, wonen en leven. Meierijstad koestert de unieke waarden van natuur, landschap, cultuur en onderwijs.

Gemeente Meierijstad maakt onderdeel uit van Agrifood Capital, een samenwerkingsverband in Noordoost-Brabant met 17 gemeentes, onderwijsinstellingen en ondernemers, die samen aan een gezonde toekomst van de regio werken.

Het is niet voor niets dat dit in Noordoost-Brabant is opgestart, omdat nergens anders de agrifoodketen zo compleet en van hoogwaardige kwaliteit is als hier. Gezamenlijk staan we voor een lange traditie in agrifood: de mensen in deze regio maken het verschil.

Meer informatie www.agrifoodcapital.nl

Met de ontwikkeling van Foodpark krijgt het ondernemerschap een nieuwe impuls op verschillende manieren. Bestaande bedrijven kunnen hier groeien, terwijl nieuwe bedrijven in de levensmiddelensector zich hier ontplooien in een dynamische omgeving.

Een bijzonder aantrekkelijke gemeente

Niet alleen het ondernemersklimaat is goed te noemen, Meierijstad is ook een prachtige plek om te wonen, te leven en te recreëren. Er is een divers aanbod aan woningen en er wordt flink geïnvesteerd in kunst en cultuur, onderwijs, de gezondheidszorg en sport en recreatie.
Zo wordt het extra aantrekkelijk voor (toekomstige) werknemers en hun gezinnen zich hier te vestigen.

Een voorbeeld hiervan is de Noordkade op het voormalige CHV terrein, waar cultuur, food en vrije tijd met elkaar gecombineerd worden. Bedrijfsleven met kunst. Ouderen met jongeren. Maar ook werk en vrije tijd worden op deze unieke locatie samengebracht.
Ook aan woningbouw en natuurontwikkeling wordt veel aandacht besteed. In Meierijstad vindt men de perfecte balans tussen stad en land. Voorbeelden hiervan qua woningbouw in Veghel zijn Dorsveld, de Bolst en de Scheifelaar en in Sint-Oedenrode de Sluitappel en Kleine Heisteeg. In Schijndel de Hulzebraak en de Vlagheide en de Kienehoef als recreatiegebied.

Er zijn 13 prachtige kerkdorpen met veel natuurschoon, rust en een gezellig verenigingsleven. De dynamiek van Eindhoven en ’s-Hertogenbosch met al hun stedelijke faciliteiten zijn nooit ver weg en omvatten een universiteit, diverse hogescholen en praktijkopleidingen, innovatie- en kenniscentra, een luchthaven, spoorlijnen, hotels, conferentiecentra en restaurants.