Duofiets of rolstoel lenen

Alle inwoners van de gemeente Meierijstad kunnen voor korte tijd een rolstoel of duofiets lenen. U hebt hiervoor geen Wmo- of Wlz-indicatie nodig.  U kunt de duofiets of rolstoel één tot maximaal twee aaneengesloten dagen gratis lenen. Om er zeker van te zijn dat er een duofiets of rolstoel beschikbaar is, kunt u het beste van te voren reserveren. U spreekt dan ook af wanneer u de duofiets of rolstoel terug brengt.

Leen rolstoel

Veel oudere mensen hebben niet dagelijks een rolstoel nodig, maar soms is het fijn om hiervan gebruik te kunnen maken. Bijvoorbeeld tijdens familiebezoek, een middag winkelen, of  een weekendje weg. Door een leenrolstoel wordt het op pad gaan voor hen minder vermoeiend en voor de mantelzorger minder belastend.

Duofiets

De duofiets is een populair vervoermiddel voor mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen en dit samen met een familielid, vriend(-in) of vrijwilliger willen doen. Met mooi weer heerlijk op pad en genieten van de natuur. Of samen naar de markt fietsen. Het is (weer) mogelijk met de duofiets!.

Reserveren

U kunt de duofiets of rolstoel één tot maximaal twee aaneengesloten dagen gratis lenen. Om er zeker van te zijn dat er een duofiets of rolstoel beschikbaar is, kunt u het beste van te voren reserveren. U spreekt dan ook af wanneer u de duofiets of rolstoel terug brengt.

Locaties waar u een rolstoel of duofiets kunt reserveren