Bijstand voor zelfstandigen

Komt u als zelfstandig ondernemer in (tijdelijke) financiële problemen waardoor uw onderneming in gevaar komt? In bepaalde gevallen kunt u dan een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz).

De Bbz is er voor allerlei soorten ondernemers en situaties. Enkele voorbeelden:

  • U wilt vanuit een uitkering een bedrijf starten.
  • U hebt een bedrijf of bent ZZP-er en hebt te weinig inkomen om van te leven. U kunt tijdelijk hulp krijgen met een krediet of een bijstandsuitkering.
  • U staat op het punt uw bedrijf te beëindigen omdat het niet goed loopt. U kunt inkomensondersteuning krijgen om de zaak af te bouwen.
  • U bent geboren vóór 1 januari 1960, hebt een eigen zaak, maar kunt daarvan niet meer in uw levensonderhoud voorzien. Bijvoorbeeld doordat uw gezondheid slechter is geworden of omdat uw zaak niet meer goed loopt.

U leest meer over de regeling op de website van de Rijksoverheid.

Algemene voorwaarden

  • U woont in de gemeente Meierijstad
  • U woont in de gemeente Boekel of Bernheze (voor deze gemeenten voert Meierijstad ook de Bbz-regeling uit)
  • Uw bedrijf is gevestigd in Nederland

Sociaal Ondernemersloket Online

U kunt via het Sociaal Ondernemersloket Online (SOLO) zien of u in aanmerking komt voor bijstand voor zelfstandigen. Ga daarvoor naar de Doelgroepscan (Stap 1). Komt u in aanmerking? Dan kunt u zich meteen melden voor een aanvraag (Stap 2). Uw melding komt dan automatisch binnen bij de gemeente. Daarna neemt een medewerker van de gemeente contact met u op.

Wilt u liever een afspraak maken? Neem contact op met de gemeente of bel 14 0413.

155 Help een bedrijf

Zijn er momenten, dat u zich afvraagt hoe het verder moet? Of is uw bedrijf kerngezond, maar heeft u tegenslag? Hoe eerder u hulp krijgt, des te groter de kans dat het succes u weer toelacht. Ga naar www.155.nl of bel 088 999 01 55.