Het Comité

Bekijk wie de leden van het comité zijn

Meierijstad Mijmert Comité klein

Op de foto van links naar rechts het comité Meierijstad Mijmert: Mark van de Laarschot, Maddy Goossens, Hetty van den Tillaart, Kees van Rooij, Mariëlle van Schijndel, Jacqueline Bijnen, Philip van den Brand en Gloria van der Staak.

Gloria, Maddy, Mark en Philip werken samen met Hetty, Jacqueline en Mariëlle van de afdeling kabinetszaken van de gemeente.

Gloria van der Staak

Gloria (1)In Meierijstad en ook in Sint-Oedenrode zijn veel mensen overleden aan corona. Vrienden en kennissen die ik goed ken, hebben het niet gehaald. Dat doet pijn en geeft verdriet. Bij mij maar ook bij al diegenen die het van nog veel dichterbij hebben moeten meemaken.

Wanneer je dan gevraagd wordt om zitting te nemen in een groep van mensen die na gaan denken over hoe deze nare tijd niet vergeten wordt, dan is het niet moeilijk om ja te zeggen. Ik stel mij graag voor:

Mijn naam is Gloria van der Staak. Al 45 jaar woon ik in Sint-Oedenrode en met enorm veel plezier. Dat is ook de reden dat ik mij graag inzet en heb ingezet voor Rooi. Nu heb ik daar ook nog meer tijd voor dan toen ik werkte als gebiedsmanager in de kinderopvang. Ik vind dat corona een plek moet krijgen in het collectief geheugen van Meierijstad.

Mark van de Laarschot

MarkMijn naam is Mark van de Laarschot, geboren en getogen in Schijndel. Getrouwd en vader van 2 jongens. In het dagelijks leven ben ik naast ondernemer ook organisator en bestuurder. Gedurende het jaar 2020 heb ik op vele manieren de impact van corona ervaren. Zowel in mijn eigen onderneming, als bij landelijke collega bedrijven had het direct een grote impact.

Ook aan de festival-, kunst- en cultuurkant van de samenleving heb ik van dichtbij ervaren hoe heftig dit virus nagenoeg alles lam heeft geslagen. En dan nog steeds staat dit alles in schril contrast tot de verschrikkelijke persoonlijke verhalen van mensen die in de directe omgeving dierbaren hebben verloren.

Ik was dan ook direct vereerd toen ik gevraagd werd om in dit comité plaats te nemen. Ons doel? Samen op een open manier kijken hoe we ook dit op een betekenis- en respectvolle manier een plek kunnen geven in onze samenleving, samen sterk! Hier in Meierijstad!

Maddy Goossens

Maddy (1)De invloed die het coronavirus op iedereen en alles heeft gehad was én is nog steeds overweldigend. Ook in mijn directe omgeving en voor mezelf beleef je dat op alle aspecten van het leven. Voor iedereen intens maar ook voor iedereen verschillend. Een periode met onmacht en verdriet maar ook met liefde en hoop en anders denken over dingen die zo gewoon waren.

Vanuit die beleving was ik graag bereid om samen na te denken hoe we dit een plaats kunnen geven, letterlijk en figuurlijk!

Onze burgemeester Kees van Rooij heeft een mooi comité samengesteld en ik mag zeggen dat het hartverwarmend is hoe eensgezind en geïnspireerd we bezig zijn.

Maar laat ik me voorstellen: Maddy Goossens, geboren en getogen in Erp waar we naast trotse ouders ook blije grootouders mogen zijn. In het dagelijkse leven mag ik enthousiast ondernemen en daar beleef ik veel plezier aan.

In mijn leven draait alles om mensen, om iedereen in onze gemeenschap. Ik wil er héél graag aan bijdragen dat we nu en ook zeker in de toekomst beter om kunnen gaan met dit coronamonster. Samen staan we sterk.

Philip van den Brand

Philip (1)Verhalen van mensen spreken me aan. Altijd. Wat het onderwerp, de achtergrond of de aanleiding ook is. Als correspondent van het Brabants Dagblad mag ik ze optekenen en delen. Tijdens de eerste coronagolf in maart waren dat regelmatig artikelen, waarin bekende streekgenoten werden herinnerd vanwege hun overlijden. In een week tijd zelfs bijna dagelijks. Mensen die ik vaak ook kende. Dat was een heftige ervaring en deed me, naast alle andere coronaberichtgeving, realiseren hoe groot de impact van dit virus is op levens van mensen, onze maatschappij.

Als bestuurder en organisator binnen het Veghelse sport- en verenigingsleven zagen de afgelopen maanden er heel anders uit. Weinig tot geen activiteiten en bijeenkomsten. Veel onzekerheid. Toch komt er gelukkig ook veel creativiteit en energie los. Is er saamhorigheid om deze crisis het hoofd te bieden, waarbij we klaarstaan voor de ander. Dat geeft hoop voor de toekomst.

Ik was zeer vereerd toen mij werd gevraagd om zitting te nemen in dit comité, dat de herinneringen en verhalen aan deze bijzondere tijd letterlijk een tastbare plek wil geven in onze gemeente, maar vooral ook in ons geheugen. Dat dat bovendien op een inspirerende en respectvolle wijze gebeurt, samen met de andere comitéleden, maakt het voor mij persoonlijk extra waardevol.

Contact

Heeft u vragen aan het comité?

Neem direct contact op met het comité