Meierijstad Mijmert

Corona betekent voor velen van ons een moeilijke periode in het leven. Er zijn mensen overleden of ernstig ziek geworden. Sommigen hebben hun baan verloren of hun bedrijf is in moeilijkheden terechtgekomen. Diploma-uitreikingen, feestjes, familiebijeenkomsten, theatervoorstellingen en veel andere dingen die het leven mooi maken gaan of gingen niet door.

Tegelijkertijd zijn er in Meierijstad hartverwarmende initiatieven waarbij mensen er voor elkaar zijn. Er is veel creativiteit en flexibiliteit. Mensen leven met elkaar mee, helpen elkaar en zijn er voor een ander. Ook is er aandacht voor elkaars verdriet, teleurstellingen, angsten en andere gevolgen die mensen ervaren door corona.

Op verzoek van burgemeester Kees van Rooij heeft het comité Meierijstad Mijmert nagedacht over hoe op een gepaste manier gemeentebreed aandacht aan de coronacrisis besteed kan worden. Zodat we nu, maar ook in de toekomst, stil kunnen staan bij de impact van deze enerverende tijd.

Op 13 plekken, in iedere kern van Meierijstad, staat een Mijmerplek. Een plek waar mensen, op gepaste wijze kunnen mijmeren over verleden, heden en toekomst.

Daarnaast zijn met allerlei mensen uit Meierijstad gesprekken gevoerd over wat de coronacrisis voor hen betekende of nog steeds betekent. Deze gesprekken worden gepresenteerd via de podcastserie Meierijstad Mijmert. Luister vanaf eind maart 2021 naar mijmeringen van verdriet, hoop, verlies, creativiteit, saamhorigheid, boosheid en vertrouwen.