Podcast

Er zijn vele verhalen te vertellen over de afgelopen periode.

Het comité Meierijstad Mijmert wil uw verhalen over corona door middel van een podcastserie bewaren voor de toekomst. De serie wordt gevuld met Meierijstadse verhalen. Verhalen over wat u heeft meegemaakt, over uw verdriet en gedachtes, over creativiteit, hoop of wat dan ook. Iedereen is van harte welkom om zijn of haar verhaal te delen. De interviews worden afgenomen door Luuk, Nienke en Tom (drie jonge journalisten uit Meierijstad). Dennis van der Sanden schreef de bijbehorende muziek.

Beluister de meest recente podcast

De podcasts worden verzameld op één pagina. Beluister hier alle podcasts

Luuk Glaap

Luuk GlaapLuuk Glaap (21) uit Schijndel zit momenteel in het laatste jaar van de opleiding Journalistiek in Tilburg. Al jaren brengt hij verslag uit voor Omroep Meierij en schrijft hij artikelen voor het Brabants Dagblad over Meierijstad.

“Ik krijg dus veel mee van wat er speelt in Meierijstad. Natuurlijk omdat ik zelf in Schijndel woon, maar ook omdat ik voor mijn werk veel mensen spreek uit de gemeente. Ik krijg dus veel verhalen te horen, waarin het coronavirus het afgelopen jaar vaak het hoofdonderwerp was. Vandaar dat ik deelneem aan dit project. Verder wil ik de inwoners van Meierijstad laten horen wat andere dorpelingen hebben beleefd in deze crisis die nog altijd voortduurt. Een project dus waarbij kan worden stilgestaan bij ingrijpende gebeurtenissen in deze crisis, maar ook de mooie momenten die het heeft opgeleverd”

Tom Berkers

TomTom Berkers (23) woont in Wijbosch en volgde aan Fontys Hogescholen de opleiding tot leerkracht (Pabo). Sinds drie jaar is Tom werkzaam op een basisschool in Wijbosch en daarnaast is hij actief in de mediawereld. Zo heeft hij zich ingezet voor TV Schijndel en Omroep Meierij en inmiddels ook voor Omroep Brabant, waar hij twee dagen in de week werkt. Daarnaast heeft hij zijn eigen mediabedrijf, TomBerkersMedia. 

“Ik neem deel aan dit project, omdat ik ontzettend graag wil weten hoe medebewoners van Meierijstad deze periode hebben beleefd en dit wil ik delen, omdat je nu eenmaal niet allemaal bij elkaar op de koffie kunt nu. Daarnaast is het een periode die de geschiedenisboeken in gaat en daar mogen de verhalen uit onze mooie gemeente niet in ontbreken. Wat past er dan beter dan een podcast waarin de verhalen van nu komen, echt iets van deze tijd!”  

Nienke Habraken

NienkeNienke Habraken (20) komt uit Sint-Oedenrode en is derdejaarsstudente aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Ze is ontzettend enthousiast over het initiatief.

“Ik vind het prachtig om mooie verhalen naar buiten te brengen, zeker op (hyper)lokaal niveau. Het is helemaal bijzonder om dat te kunnen doen in je eigen gemeente. Vandaar dat ik geen moment heb getwijfeld om mijn steentje bij te dragen aan dit project. Iedereen ervaart de coronatijd anders. Het is een zwarte periode, maar er zijn ook mooie initiatieven ontstaan. Inwoners uit Meierijstad zijn innovatief en hebben een veerkracht om u tegen te zeggen. Ik vind het bijzonder om al deze verhalen een stem en gezicht te geven. Elkaar steunen, inspireren en soms gewoon even een luisterend oor bieden!”

Dennis van der Sanden

DeniisDennis van der Sanden (22) komt uit Sint Oedenrode en is een gitaarvirtuoos die al sinds zijn achtste met muziek bezig is. Dennis is eerstejaars student aan het fameuze Berklee College of Music in Boston. Vanwege corona moest hij echter terugkeren naar Nederland. Dennis bevindt zich tussen ‘s werelds beste gitaristen en wordt wereldwijd gezien als aankomend talent.

“Al heel mijn leven woon ik in Sint-Oedenrode; ik zat in Veghel op school en stond vaak in Meierijstad op het podium. Het is dan ook niet gek dat veel van mijn vrienden en kennissen hier vandaan komen. Het afgelopen jaar heb ik vele verhalen gehoord van mensen uit de omgeving die een ontzettend moeilijke tijd hebben gehad. Ook hoorde ik verhalen van mensen die geweldige dingen hebben gedaan om het gemis van sociale contacten te verzachten. Ik vind het belangrijk om deze verhalen in de gemeenschap naar voren te brengen; om mensen te laten weten dat ze er in deze periode niet alleen voor staan. Het is dus een eer voor mij om aan dit project mee te mogen werken.”