Jeugdhulp

De gemeente is verantwoordelijk voor alle jeugdhulp tot 18 jaar. Lees hier waar u terecht kunt voor hulp en advies over uw kind en hoe het dan verder gaat. Voor jeugdzorg betaalt u geen eigen bijdrage.

Hulp en advies over uw kind

Ouders en opvoeders hebben regelmatig vragen over opgroeien en opvoeden van hun kinderen. Bijvoorbeeld over zelfvertrouwen, druk gedrag, slapen of internetgebruik. Met alle vragen over opgroeien en opvoeden kunt u in de gemeente Meierijstad op verschillende plekken terecht: op school, de jeugdgezondheidszorg, uw huisarts of het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) of via 0413- 381060.

Het CJG geeft informatie en advies en biedt allerlei cursussen aan over opgroeien en opvoeden. Als blijkt dat er meer ondersteuning nodig is volgt een adviesgesprek op maat, waarin bekeken wordt welke eventuele gespecialiseerde jeugdhulp het meest passend is.

Hulp bij het adviesgesprek

Krijgt u een gesprek over uw kind? En wilt u daar graag ondersteuning bij? Dat kan. Lees meer over onafhankelijke cliëntondersteuning.

Aanbieders van jeugdzorg in de regio

Op de website www.rioz.nl vindt u alle aanbieders van jeugdhulp die een contract hebben met de gemeente Meierijstad.

Hulp voor uw kind met een persoonsgebonden budget

Hebt u hulp nodig voor uw kind en wilt u graag een persoonsgebonden budget (PGB)? Dan kunt u met uw vraag alleen terecht bij het CJG. Aan het krijgen van een PGB zijn voorwaarden verbonden. Het CJG bekijkt samen met u of u hieraan voldoet. Lees meer informatie over PGB en corona.